Det kändes verkligen innan matchstart att detta var en tidig seriefinal och årets andra Östernärkes-derby för vår del och förutom halvmeter höga maskrosplantor runt löparbanan på Sköllersta IP som man riskerade snubbla på var inramningen perfekt. Sol, lagom varmt och en publik där merparten faktiskt var Kilsmoanhängare, tack för det.

Kilsmo öppnade friskt och höll bra i bollen. Det var mycket kamp från start och Sköllersta tog snart nog över spelet utan att direkt skapa några farliga chanser. Kilsmo får en halvchans efter 10 min då Sköllerstas målvakt tappar en hög boll och det skapas lite kalabalik men allt rinner ut i sanden. 10 min senare höll ett felpass i försvaret på att ställa till det men ett lamt avslut blir plockpotatis för Hilmer i målet. Strax efter överraskar Markus en strumprullare från 20 meter utan resultat. Kampen fortsätter och vi är kanske lite för ärliga och naiva i närkamperna när samtidigt våra motståndare både här och i tidigare matcher gärna på olika sätt försöker påverka domaren. Vid ett tillfälle när några av motståndarledarna ropar på offside kan undertecknad inte hålla igen utan utbrister ”Det är väl bra att vi har linjemän!” Svaret blev att ”vi måste ju försöka!” Om man skall tillåta sig att tycka något är det väl att jag ser hellre att vårt lag är just ärliga och naiva än motsatsen. I 34:e min får vi en omställning som ställer Oskar helt ren men lyckas träffa målvakten mitt i buken . Värt ett bättre öde. Strax efter har Sköllersta en boll som rullar parallellt med mållinjen men som förpassas över kortlinjen. Sköllersta hade mer boll än oss men chansmässigt var det väl rätt lika.

Andra halvlek började som den första slutade, med mycket kamp. Båda lagen skapar några halvchanser. I 70:e min tappar vi bollen på mitten när vi är i en omställning. Sköllersta vänder snabbt på spelet och hittar fram lite turligt till en forward som lite snett från höger snyggt sätter bollen i långa hörnet utan chans för annars mycket stabile Hilmer i målet. 1-0 i baken och lite tunga huvuden. Innan målet ägde Sköllersta mycket boll men det ger oss lite tändvätska och man ser att killarna verkligen inte vill förlora matchen. Efter lite dommarsull i samband med ett inkast för Pontus bollen på mittlinjen till höger och drar iväg en crossboll till notoriske målskytten Petter Bodin som tar emot bollen snyggt och på bästa Harry Kane-maner bryter in i banan och klipper till. Bollen susar snyggt in i bortre hörnet, helt enligt skolboken och utan chans för Sköllerstas målvakt. 1-1 och 3 min kvar. Till skillnad från en del tidigare matcher håller Kilsmo upp laget och de sista minuterna spelas av utan att något händer.

Vi gör kanske ingen av våra bästa prestationer i år och 1-1 får vi väl vara nöjda med. I tabellen behåller vi vår andra-plats i en jämn serie där lagen slår varandra lite hur som helst. Det verkar tom som att gamle Kilsmo-bekantingen Ossi Selimovic har fått fart på Laxå som tog sin andra raka. Nästa match för A-laget är redan på måndag och då ett nytt derby på Odenvallen mot HOIF. Före det skall vårt reservlag försöka att lägga ner Lillåns dito på söndag em. Mycket fotboll på gång framöver.

Detaljer

Tid League Säsong
19:00 Division 5 2019

Resultat

Lag1:a halvlek2:a halvlekMålUtfall
Sköllersta IF011Oavgjort
Kilsmo IK011Oavgjort

Sköllersta IF

Kilsmo IK

Oskar Andersson Anfallare
Daniel ”Nykan” Nykvist Mittfältare
August-Petter ”A-P” Ernst Försvarare
Edvard Fredèn Mittfältare
Admir Hamzic Försvarare
Gustav Isacson Försvarare
Peter ”Hilmer” Hilmersson Målvakt
Martin ”Frallan” Ingvarsson Anfallare
Martin ”Burgos” Henriksson Målvakt
Filip Hammarbäck Mittfältare
Henrik Andersson Mittfältare
Dennis Sandhu Försvarare
Sebastian Sibe Groth Mittfältare
Pontus Rossing Försvarare
Otto Hietanen Mittfältare
4 2 1

Personal: Timmy Andersson
Personal: Gustav Isacson
Ordförande fotbollssektion: Torbjörn Jonsson