Ytterligare en vecka har gått och två matcher har spelats. Många faktorer har spelat in så som, mycket fotboll, familj, jobb, resultaten i matcherna mm. Tänkte dock försöka att sammanfatta matcherna som spelats samt den obligatoriska utdelningen utav träskor.

Veckan inleddes med att vi reste till Hallsberg för att spela den uppskjutna matchen från i våras. I likhet med tidigare matcher så har inte coach den lättaste uppgiften att ta ut ett lag då väldigt få av våra 144 st. registrerade spelare är tillgängliga. Frågan är dock om det gör hans jobb svårare och inte lättare.

Vi startar matchen med Timmy i mål, från vänster Pontus, A-P, Nykan, Larsson. På mitten: undertecknad, Filip och Sebbe. Framåt från vänster: Dennis, Oskar, Per. På bänken: Beijer, Taulant, Simon, Bugge samt en skadad Frallan.

Matchen drar igång och det märks inte riktigt att Hallsberg bara ett drygt dygn tidigare mött SMÅ. Dem springer och springer men vi håller oss till planen och ligger jäkligt rätt genom hela första halvlek. Dem skapar egentligen ingenting och det gör väl inte vi heller förutom några halvchanser på fasta.

Andra halvlek hinner knappt börja innan Hallsbergs forward kommer in extremt sent mot Dennis och träffar illa. Nykan som kapten tar sitt ansvar och rusar till och fäller ett par väl valda till Hallsbergspelaren, ungefär ”så där gör man inte”. Dommaren hör detta och till allas förvåning drar han upp det röda kortet. Man förstår sedan att detta har egentligen ingen med situationen att göra utan mera personligt agg mot Nykan efter många matcher genom åren och säkerligen en del hätska diskussioner.

Med en man mindre fortsätter vi kämpa på men ganska omgående går vi bort oss och deras anfallare kommer ensam med Timmy. 1–0 och ännu tyngre uppförsbacke. VI ger dock inte upp och i slutet har Oskar två fina lägen att kvittera men närmare än så kommer vi inte.

På torsdagen reste vi så vidare till Ervalla. Denna gång var det om möjligt ännu svårare att få ihop lag. Vi startar matchen med elva spelare och Bugge på bänken. Därutöver har Oskar och Per lovat att ansluta så snart dem kan. Från start spelar vi med, Timmy i kassen. Backlinjen från vänster: Philip, A-P, Isaksson, Larsson. Mittfältet i en diamant från vänster: Filip, Sebbe, Henke och undertecknad. Framåt Gustav och Frallan.

Matchen inleds med ett ganska tillknäppt spel där vi ligger rätt och Ervalla rullar runt i backlinjen. Men så en bit in i första så vinner vi bollen på egen planhalva och undertecknad småspelar sig ur med hjälp av Filip. En lång djupledsboll till en framstormade Gustav som oerhört kyligt lobbnickar över målvakten och in i mål. inte allt för långt senare så kommer dock kvitteringen. På ett hårt lågt inlägg från Ervallas högerkant så kommer en framrusande anfallare och nickar in bollen otagbart för Timmy. Timmy som för dagen klätt upp sig i regnbågsfärgat. Ervalla hinner därefter med att bränna en straff.

Andra halvlek drar igång och inget av lagen skapar egentligen något. Sedan får Ervalla en friskspark på deras högerkant. En fin leverans på bortre och taskig markering av oss resulterar i 2–1. Inte långt senare tilldöms ytterligare en straff, inte heller denna gång är det något att diskutera. 3–1 och nu är det tungt och regnet fullständigt öser ner. Vi försöker och lyckas få en frispark som Frallan drar via muren till hörna. På den efterföljande hörnan kommer Oskar till skott efter en kort variant. På äkta hockeymaner styr så A-P in reduceringen. Hans första mål på bra länge. Närmare än så kommer vi inte.

Sammanfattningsvis så kan man säga att två matcher som vi absolut inte blir utspelade i och mycket väl kan spela oavgjort eller rent av vinna. Dock orkar vi inte riktigt hela vägen och viss oskärpa i avgörande lägen straffar sig. En orsak är säkerligen bristen på spelare. Nu har vi 6 st. matcher kvar och hoppas alla knyter handen i fickan och kör ända in i kaklet. Fyra av dessa är hemma matcher och hoppas därmed att även publiken hänger i och hjälper oss till en fin placering.

Forza KIK

Detaljer

Tid League Säsong
19:00 Division 5 2019

Resultat

Lag1:a halvlek2:a halvlekMålUtfall
IFK Hallsberg010Vinst
Kilsmo IK000Förlust

IFK Hallsberg

Kilsmo IK

Gustaf ”Fletcher” Jonsson Försvarare
Oskar Andersson Anfallare
Rickard Larsson Försvarare
Daniel ”Nykan” Nykvist Mittfältare
August-Petter ”A-P” Ernst Försvarare
Timmy Andersson Försvarare
Martin ”Frallan” Ingvarsson Anfallare
Martin ”Burgos” Henriksson Målvakt
Simon Lundqvist Försvarare
Filip Hammarbäck Mittfältare
Dennis Sandhu Försvarare
Sebastian Sibe Groth Mittfältare
Pontus Rossing Försvarare
Emil Beijer Mittfältare
Taulant Gashi Mittfältare
Per Hjaldahl Mittfältare
6 3 1

Detaljer

Tid League Säsong
18:45 Division 5 2019

Resultat

LagMålUtfall
Ervalla SK0Vinst
Kilsmo IK2Förlust

Ervalla SK

Kilsmo IK