Under söndagen genomfördes andra omgången av årets upplaga av Myresjöhus cup. Vi gästade Mariebergs IK på ett soligt Mellringe IP.

Redan innan match så kunde man känna att den riktiga laddningen inte riktigt var på plats, något som skulle visa sig redan i matchens inledande minuter. Redan i den andra minuten så kommer ledningsmålet för Marieberg. Det hela inleds med ett anfall längs vår högerkant som ser ut att ha avvärjts. En misslyckad rensning senare får Marieberg ytterligare en chans, spel snett inåt bakåt och ett riktigt fint avslut senare så ligger bollen i nät bakom en chanslös Bugge. Marieberg fortsätter inspirerat och i den 13:e minuten så utökar dom sin ledning.

Därefter så börjar vi vakna till och kan flytta fram spelet och skapar lite chanser. Vassaste chansen kommer efter att Supani snurrar på vänsterkanten och fixar fram en straff. Tyvärr missar vi straffen och närmare än så kommer vi inte en reducering innan domaren blåser för halvtid.

Andra halvlek fortsätter lik första och spelet är får ses som jämt. I den 56:e minuten så kommer lite från ingenstans så 3-0 till Marieberg, tilltrasslad situation där man inte riktigt ser vad som händer. Därefter är det lite halvchanser åt båda hållen men två bra målvakter ser till så att resultatet står sig matchen ut.

Några reflektioner efter matchen är att vi inte i riktig matchform ännu. Mycket felpassningar och vi ser lite vilse ut på planen. Men men det kommer och som sagt detta var bara andra matchen för säsongen. Hoppas så många som möjligt har möjlighet att träna framöver. Vi behöver höja nivån på träning med mera intensitet och kamp för att få med oss detta till match.

Nästa match och sista matchen i cupens gruppspel är den 5:e april kl 19:00 och vi gästas då av Åmmebergs IF på Pettersbergs IP.