Nu är vi äntligen igång, första matchen i cupen avklarad och en seger inkasserad. Det satt långt inne men i den 92:a minuten kom äntligen segermålet när Markus ”Caniggia” Englund hittar nätet. Ett segermål som borde kommit långt tidigare sett till dom ofantligt många lägen vi ändå inte lyckades förvalta.

Matchen inleddes med att Mullhyttan slår sina två bonusstraffar. Som bestämt sedan tidigare så är det Hilmersson som går in och står på straffarna. Han går åt rätt håll båda gångerna och är riktigt nära på deras första. Vi inleder därmed i uppförsbacke och 0-2 att hämta in.

Första kvarten av matchen så är spelet hyfsat jämt, vi kanske har lite mera boll men Mullhyttan står upp bra. Men ju längre matchen lider, desto längre ner i banan hamnar Mullhyttans försvar. Tidigt i matchen kan man konstatera att skärpan inte är den bästa för dagen. Vi missar läge efter läge och det dröjer fram tills den 39:e minuten innan Supanai äntligen spräcker målnollan. Detta efter fint förarbete av assistkungen Ahonen på högerkanten som med ett inlägg hittar en helt ensam Sup på bortre stolpen. Sup kan ta ner bollen, ta det lite lugnt en stund, för att slutligen dundra in bollen i nättaket. Det blir inga flera mål i första halvlek och det finns mycket som kan göras bättre till andra.

Andra halvlek inleds men istället för att vi fortsätter jaga kvittering och ledning så kommer Mullhyttan upp i banan och utökar sin ledning. Såg inte målet så kan inte säga något om det förutom att sett till matchen så kändes det verkligen inte rättvist. Dock får vi vad vi förtjänar när vi missar så mycket som vi gör.

Men likt första halvlek så kommer vi igång mer och mera. Bara minuterna senare så kommer även psykologiskt viktiga reduceringen genom Oskar, självklart även han framspelad av Ahonen. Därefter är det spel mer eller mindre mot ett mål och vi skapar massor med chanser men envisas med att antingen dribbla, passa eller skjuta mitt på målvakten. I den 80:e minuten så får vi slutligen in kvitteringen, Ahonen hittar Sup som sätter ditt 3-3 och jakten på segermålet inleds. En jakt som definieras helt sjuka missar. Men så när man tror att hoppet är ute så kliver han fram, Caniggia, självklart Ahonen som spelar fram.

Riktigt skönt med en seger men väldigt onödigt att göra det så spännande som det blev. Nästa match i cupen är mot Marieberg som i sin första match besegrade Åmmeberg med 2-3 efter två mål av ex-allsvenske Shpëtim Hasani. Avspark 14:00 på söndag den 22:a mars på Mellringe IP.