Tredje matchen avklarad och tre nya poäng inkasserade. En match där vi återigen tar jobbet och gör det som krävs. Det defensiva ser bättre ut och framåt finns det ljusglimtar.

Innan matchen pratade vi lite om vad som blev fel mot Askersund. Det funkar inte att bara att titta boll utan vi måste ta jobbet och hålla vår gubbe. Redan från start syntes det att budskapet gått fram och mycket energi lades i defensiven. Detta gjorde att vi kanske inte riktigt hittade till lägen framåt och det skulle dröja fram till den 13:e minuten innan vi hittade nätet. Det är då vår kapten, härförare och regelexpert, Nykan, som tillslut kan trycka in en hörna. Målet känns förlösande och ganska direkt efter kan vi öka på vår ledning när Oskar äntligen får sätta dit en, inte hans hårdaste skott i matchen men vad gör det.

Vi fortsätter skapa lägen och känslan är att detta blir en enkel seger. Men så i slutet av första så ger vi ändå möjligheten till Nerike in i matchen igen. Efter att ha sett hur Nerike gjort, så spelar vi hem till Bugge i målet som tar bollen med händerna. Som försvar till inblandade, så skulle det lika gärna kunna blivit frispark åt andra hållet, då IF Nerike spelaren hänger vår spelare i ryggen. Indirekt frispark och efter att dem fått skjuta ett par ggr så är det självklart det sämsta skottet som letar sig in i en båge till målet. Inte mycket att göra men vi borde som sagt inte satt oss i den situationen från början.

Vi går till halvtid med en ledning om än knappt med 2-1. I paus handlar pratet om att vi gör det bra defensivt men att vi måste våga lite mera framåt och kanske våga sätta lite press högre upp i banan. Andra halvlek inleds som den första avslutades. Men ju längre matchen går så skapar vi mer och mer och bakåt håller Bugge i målet ställningarna. Tillslut är det debutanten Assim som snappar upp ett misslyckat uppspel. Med få tillslag så dundrar han in bollen bakom en förvånad Nerike målvakt.

Vi har bud på flera mål, inte minst är en spelsugen Oskar nära efter att med hjälp av väggen tryckt sig runt på kanten. Slutsignalen går och vi är tillbaka på segertåget. 3-1 och en riktigt bra inställning gör ändå att vi får känna oss nöjda med resultatet.

Denna match skumkronor:
3 skumkronor, går till Oskar. Ständigt ett orosmoment för motståndarna. Gör ett mål men har bud på flera, kan detta ha varit ”Ketchupeffekten”?
2 skumkronor, går till Otto. Stor och stark och gör så att vi kan etablera spel högt upp i banan. Tar stort ansvar även i det defensiva.
1 skumkrona, går till Bugge. Gör några riktigt fina räddningar och känns som lugnet själv i denna match.

Nästa match är redan på onsdag då vi tar oss ann ÖSK Söder på Navets skola kl 21:00, väl möt!