Innan vi avhandlar senaste matchen så här kommer några rader från den fruktansvärda matchen mot IFK Hallsberg som spelades den 14:e september. Men som tyvärr i brist på tid, motivation och energi ännu inte har avhandlats.

Matchen mellan Kilsmo IK och IFK Hallsberg slutade med förlust 0-5. Vi visste att det var en mycket viktig match. Det har börjat stå klart vad som händer i övriga serier och att det finns en risk att fler än 2 lag får ta steget ner i div. 6 Vi hade därför beslutat om en tidigare samling för att ha mer tid att prata igenom läget och hur vi ville spela. Med facit i hand känns det som dessa förberedelser var mer till skada än nytta då vi gör en mycket slätstruken match och är två på bollen från första till sista sparken. Det finns inte så många mer kommentarer att göra och vi försöker att glömma den tillställningen för att istället se fram mot nästa. Vi kan heller inte se att någon har gjort sej förtjänt av någon träsko så dessa ackumuleras till nästa match. Detta då den enda som med sin prestation förtjänade att motta träskor var Annika som fixade kötbullar innan matchen till småkillarna som ”inte tålde” lax. Tyvärr är inte Annika en registrerad spelare varpå inga träskor kunde utdelas.

Med detta sagt så här kommer referat från Örebro SK Söder mot Kilsmo IK…

Det fanns en del oro i luften när flera ( Andreas, Oskar, Dennis och Filip) av våra tidigare anfallsspelare av olika orsaker inte kunde vara med i dagens match på Grönpepparparken. Det fick bli en lite omdisponering av laget och en nödlösning framåt. Vi svängde över till en 4-4-2 uppställning med en släpande Fletcher bakom Frallan Ingvarsson på topp. Det kändes bra redan i omklädningsrummet. När Markus säger att han är lätt nervös förstod man att tändningen inför matchen var den rätta,

Matchen som startade på ovanlig tid. 16.15 började med en hög intensitet och man förstod att i vart fall för Kilsmo, stod mycket på spel. Efter mycket kamp och böljande spel kommer en längre boll upp mot ÖSK Söders straffområde där Fletcher tyvärr i kampen med deras fältherre Skoog drog baksidan av höger lår. Trist då även Fletcher för dagen föreföll vara på spelhumör.

I 23 minuten får vi en frispark på högerkanten och efter en tilltrasslad situation och några returer får Henke foten på bollen och 0-1 är ett faktum. 10 minuter senare får Fletchers ersättare Simon bollen på högerkanten och plockar fram finter han ej visste att han kunde. Med extremt låg tyngdpunkt snurrar han med motståndarna och avslutar med en elegant tunnel men blir fälld. Frisparken som följer blir tyvärr resultatlös.

Även ÖSK Söder hade sina chanser och vid ett tillfälle sent i första halvlek var jag beredd att skriva kvittering men på ett mirakulöst sätt får Otto som för dagen är keeper ut en hand och räddar. Halvleken avslutas med ett fint samspel mellan Gustav och Edward som avslutar med skott som fastnar i försvaret. I den efterföljande rensningen uppstår en misstänkt hands och straffsituation men tyvärr fanns inte VAR att tillgå.

Andra halvlek började som första slutade, tätt, tufft och mycket kamp. Markus och Henke slet som furier på mittplan i kamp med mycket duktige och välmeriterade Skoog i motståndarlaget. I 55 minuten får ÖSK Söder en frispark på högerkanten och efterföljande frisparken nås högst av en av deras anfallare som elegant nickar i mål och det är kvitterat till 1-1. Om vi ska ge den annars eminente keepern Otto någon kritik så kan det kanske vara att frisparken borde varit hans men en sådan här dag har vi överseende med det.

Det kändes först som att våra motståndare genom målet fick luft under vingarna men det dröjer inte mer än 5 minuter efter kvitteringen innan vi får en omställning. Vi vinner boll på mitten, Edward driver upp bollen, rullar ut den till höger till Frallan som behärskat sätter den i bortre helt enligt skolboken och 1-2 är ett faktum.

I 64:e kompenserar sig Otto med råge då han ligger raklång i luften och viftar bort en boll som till synes var på väg in i krysset. I 70:e minuten är det dock färdigt igen. Efter ett anfall från ÖSK Söder får vi inte bort bollen trots flera chanser och de får skottläge och 2-2 sitter i maskorna. Vi ger dock inte upp, denna match ska vi vinna. I 73:e får ännu en omställningsmöjlighet. Blivande kommissarie Groth driver upp bollen på höger kanten, vrider in mot mål och skall sätta den snett inåt bakåt till en helt fri Edward då den samme blir bryskt kapad och straff som följd. Fram stegar Markus som kyligt och behärskat sätter den till vänster helt otagbart för målvakten. 2-3!

Sista kvarten präglas av mycket kamp och många gula kort. Den kampen vann ÖSK Söder (om gula kort alltså). Även om det fram till slutsignalen var en riktig nagelbitare uppstod inga riktiga chanser och vi spelade av matchen på ett mycket rutinerat och självklart sätt tills domaren blåser av matchen i 92 min. Vi gör en riktig kämpainsats och till skillnad mot en del tidigare höstmatcher var tändningen på topp vilket ibland kan vara skillnaden mellan vinst och förlust. Alla gjorde en fantastisk insats och tack vare att vi vid förra matchen inte hade några spelare att ge träskor till har vi idag dubbel uppsättning att fördela.

3 träskor:
Edward Fredén – Edward har kommit tillbaka efter skada och är outtröttlig i sitt arbete på planen och ligger dessutom delvis bakom 2 av dagens mål
Markus Englund – Markus är tillbaka på vårens höga standard. Jobbar kopiöst och är som en igel på ÖSK Söders speluppläggare Christoffer Skoog

2 träskor:
Henrik Andersson – Gör ett stort jobb på mitten, vinner mycket höjddueller och gör 1 mål
Daniel Nyqvist – En riktig försvarsgeneral som blivit bättre och bättre ju längre säsongen gått.