Under torsdagskvällen reste vi till Laxå för att ta oss ann Laxå på Ramnudervallen. En match som inleddes starkt, tidigt underläge, snö, ambulans, slutade med seger med 2–6 och segertåget rullar vidare.

Som tidigare nämnt så inleder vi matchen starkt och skapar chanser direkt. Bakåt känns det trygg med undantag för det väldigt ojämna underlaget. Ett underlag som inte lämpar sig för att rulla boll i backlinje. Något Laxåspelarna verkar väl medvetna om och sätter hög press. Ju längre matchen går så justerar vi vårt spel och börjar försöka hitta lite längre bollar för att inte riskera något onödigt bakåt.

Efter att ha nickat bort ett av många Laxå försök att nå in bakom vår backlinje kommer bollen tillbaka lika snabbt i djupled. AP är först men den snabbe Laxåanfallaren snor bollen och kan behärskat rulla in ledningsmålet. Trotts underläge så känns det aldrig riktigt oroligt, vi fortsätter skapa chanser och inte långt efter sitter så kvitteringen. Det är den rivige Ahonen, som likt tidigare matcher, återigen kommer runt på sin kant och serverar supermålskytten Petter som enkelt kan sätta bollen i nät.

Strax efter kvitteringen är olyckan framme när Admir och en Laxåspelare kolliderar på kanten. Det slutar så illa att ambulans tvingas påkallas. För att inte bli för kalla när den skadade spelaren ligger kvar på planen går vi in i omklädningsrummet. Vi hinner lagom komma in när domaren meddelar att spelaren är av planen och spelet kan återupptas.

När spelet är igång igen är det vi som tar tag i taktpinnen och skapar läge efter läge. Det dröjer dock tills den 40:e minuten till ledningsmålet kommer. Undertecknad når högst (föga förvånande för någon som var minst ett huvud längre än samtliga motspelare) på en kanonhörna på bortre från Ahonen. Innan halvleken är slut så skall även 1–3 komma. Det är återigen Petter som kliver fram och med en riktig kanon dunkar in bollen bakom en chanslös Laxåmålvakt.

I paus är stämningen god och vi gör ett byte där den varnade Admir går ut och lämnar plats för Isaksson på vänsterbacken. Andra halvlek hinner knappt starta innan nästa mål skall komma. Det är nyinsatte Isaksson som med ett väldigt fint inlägg hittar en fristående Filip som nickar in 1–4.

Nu känns det som att luften går ur Laxå och lägena avlöser varandra. Det dröjer dock till den 58:e minuten innan Oskar snappar upp en retur på ett skott från Ahonen och sätter 1–5. I den 67:e minuten får Laxå ett tröstmål, när man på en lurig frispark överlistar Hilmer och försvaret.

Avslutningen på matchen bjuder på böljande oordnat spel och massor med Kilsmo chanser. Vi borde göra 5–6 mål men det blir bara ett till när Isaksson fastställer slutresultatet i den 87:e matchminuten till 2–6. Ytterligare en stabil insatts och tre nya poäng. Tre poäng som vi går upp i serieledning med bättre målskillnad än Sköllersta och Marieberg på samma poäng. Vem hade trott det innan säsongen… Inte den tveksamma föreningen Fall IF i alla fall.
Nästa match spelas på torsdagen den 9:e maj hemma på Kilsmovallen kl. 19:00. Vi gästas då av Ervalla SK. Hoppas vi ses där!