En match som skulle spelats bort blev hemma. Osäkerheten kring om matchen skulle spelas resulterade i att ingen ”Inför match” hann skrivas. Det hela slutade dock lyckligt med en Kilsmovinst.

Som sagt det regniga vädret ställde till det lite men efter tydlig och bra kommunikation lagens ledare i mellan så bestämdes det ändå att matchen skulle spelas. Dock med omkastade roller med oss som hemmalag på vår hemmaborg. Kärsta hade blivit vattensjuk men Kilsmovallen kan man lita på.

En annan osäkerhetsfaktor innan match var även vilka som skulle vara med. Tight matchande, en semester som börjat tidigt, avstängningar, skador och vattkoppor. Gjorde att truppen blev relativt liten med endast tre avbytare (räknar inte med coach Timmy, som enl. egen utsago faktiskt var ombytt).

Inför matchen pratade vi mycket om att försöka ha mera eget spel och våga mera. De senaste matcherna har vi inte riktigt litat på oss själva och detta har resulterat i väldigt mycket långa bollar och spring. Något som egentligen inte passar oss alls och heller inte något vi vill hålla på med.

Matchen inleds med att vi försöker ta det lugnt och rulla boll. Försvaret rullar från sida till sida och även mittfältet engagerat. Efter ca. 15 minuters spel så frispelar Filip, Oskar i djupled. Oskar rycker sig fri men kommer lite för nära målvakten som kan rädda. Strax därefter är det Frallans tur. Även denna gång frispelad i djupled, med inte fullt så mycket tid som Oskar så försöker Frallan avsluta direkt, tyvärr letar sig bollen utanför stolpen.

Samtidigt som vi försöker rulla och etablera spel högre upp i banan så ställer Lillkyrka om blixtsnabbt med långa bollar i djupled mot snabba anfallare. Vi är inte riktigt med på dessa och hamnar lite fel varpå blir ofta halvfarligt men utan att direkt hota.

Så i den 27:e minuten så vinner vi boll högt upp på Lillkyrkas planhalva. Bollen går ut till Ahonen på högerkanten som med en hög boll på bortre hittar Oskar som med en behärskad bredsida hittar nätmaskorna. Det dröjer dock inte länge förens kvitteringen kommer. Efter en ny långboll i djupled och lite kalabalik mellan försvar och målvakt och en bristning i baksidan så kommer bollen ut till Lillkyrkas anfallare som inte gör några misstag och lägger in bollen i mål bakom en chanslös Mr. Fitness i målet.

I halvtid pratar vi om hur vi skall neutralisera Lillkyrkas kontringsspel och det hela får effekt. Allt som oftast så kan vårt försvar plocka ner bollen och göra något konstruktivt med den. I den 62: a minuten letar sig en rensning av Lillkyrka försvaret efter inlägg ut till nyinsatte Alex. Avslutet är resolut och tar på en försvarare och ställer målvakten. Riktigt kul för Alex som får göra mål i sin debut i div 5 för Kilsmo.
Båda lagen tröttnar lite i andra och bollarna blir längre och spelet sämre. Men i den 72: a minuten så bjuds vi dock lite på fotbollsgodis när Oskar bryter in från kanten och trär upp 3–1 bakom en chanslös Lillkyrka målvakt.

Avslutningen på matchen är lite små grinig och inte mycket till fotboll. Ett par gula delas ut, dock bara till oss (mycket märkligt med 5–0 till oss i gulakort). Segern känns dock aldrig riktigt hotad utan skulle nog snarare varit större med en solklar straff som domaren väljer att fria och istället tilldelar Ahonen kort för i efterföljande situation.

3 pinnar och en stabil tabellposition. Nu återstår bara två matcher av vårsäsongen. Först Frövi hemma i B-laget på söndag, sedan Hidingsta bort på måndag. Hoppas alla biter ihop och kör hela vägen in till semestern.