Seriepremiär 2020 äntligen genomförd. Under måndagskvällen reste vi till Lindesberg för att genomföra den uppskjutna seriepremiären. För motståndet stod under fjolåret nerflyttade IFK Lindesberg från fyran, en på förhand tuff inledning på säsongen.

Matchen inleddes med att Linde tog kommandot och kändes väldigt taggade, dom sprang mer och ville mera men vi spelade smart och låg rätt, desto längre matchen gick så mattades trycket och vi kunde flytta fram positionerna och skapa lite halvchanser, främst vid omställningar. I halvlek så känner vi att detta kan gå hur som helst och att vi absolut inte får slappna av och måste fortsätta vara smarta. Det märks även tydligt att detta är blott andra matchen på väldigt länge och formen är inte på topp.

Andra halvlek tar vid där första slutade och lagen byter chanser med varandra. I den 69:e få sedan Linde en hörna, vi slappnar av lite i markeringen och direkt blir vi straffade. En Linde spelare når högst och kan trycka in 1-0. Bara två minuter senare så kommer nästa kalldusch. Efter fint kombinationsspel på vår vänsterkant så lyfts bollen in och en ohotad Linde spelare kan knoppa in 2-0. Efter dubbla kallduschar så känns det ändå som vi vaknar till och börjar skapa lägen. I den 77:e kan så återvändaren Supanai Baipa-Om trycka in reduceringen frispelad av Frallan. Efter reduceringen så trycker vi på ytterligare och det är inte superlångt bort att vi hittar en kvitteringen men det vill sig inte riktigt. Matchen slutar 2-1 till Linde och en tuff höst har inletts. Bara att bryta ihop och komma igen, nästa match spelas hemma på Kilsmovallen mot lokal rivalen HOIF på lördag kl 15:00.

Skall tilläggas att under föregående vecka så genomfördes en träningsmatch borta Pålsboda GoIF. Matchen slutade med Kilsmo vinst (1-2), dock var spelet inte det bästa och väldigt tydlig att det var längesedan vi spelade match. Matchens plus går till tvåmålsskytten Pär Hjaldahl.