Under lördagseftermiddagen så begav vi oss så till Pålsboda för andra omgången i årets upplaga av Myresjöhus cup. Motståndare för dagen var Stene IF, tillvardags hemmahörande i division 6.

Matchen inleds med att Stene slår sin handikappstraff, Bugge i målet går och rätt håll och är på densamma. Dock lyckas han inte styra undan densamma. Matchen drar igång och det är ett taggat Stene vi möter, dem springer på allt och vi är inte riktigt med från början men håller ändå motståndarna från målet. Dem kommer till några halvchanser men inget som kung Bugge inte kan avvärja.

Ju längre halvleken lider så jobbar vi oss in i matchen och tar över mer och mer. Sup och Petter hotar med sin snabbhet på topp och övriga krigar och vinner dueller. Oskar som för dagen spelade på mittfältet har hittat en Pirlo roll lite längre ner i banan och styrspelet med järnhand. Vi har farliga lägen och om jag inte mins helt fel även någon boll i virket. Så får vi en frispark en bit utanför Stens straffområde. Sup som själv blivit nersparkad lägger upp bollen och behärskat sätter han kvitteringen. Men spelet hinner inte gå länge förens en lång boll från Stenes backlinje efter en skarv hittar sig ner bakom vår backlinje. Deras högerytter slår in bollen. Får felträff men som blir perfekt snett inåt bakåt och 2–1 är ett faktum. Inte mycket att göra för Bugge i kassen. 2–1 och halvtid.

Vi börjar andra som vi slutade första (vi var bara elva spelare som deltog varpå svårt att göra byten). Vi trycker på för ytterligare en kvittering och efter att först Sup prickat ribban och Stene i sista stund avvärjt på mållinjen så har undertecknad en nick i ribban på efter följande hörna. Ytterligare en hörna och denna gång finns det ingen ribba i vägen. 2–2 och mål av undertecknad. Därefter har inte Stene mycket till spel och vi kan rulla runt ganska obehindrat, men bollen vill inte in. Så i samband med ett av Stenes få anfall så rensar AP en lång boll som går över båda lagen. Mittbacken i Stene har bollen felvänd mot det egna målet och efter en våldsam stress av Sup. Så tappar han den tillslut och Sup kan sätta 2–3.

Efter målet slår vi av lite på takten och låter Stene komma in i matchen. Så med ca 10 min kvar så har dem bollen på deras vänsterkant. Deras spelare avlossar en skott från långt håll och självklart får han perfekt träff och bollen letar sig in i bortre hörnet. Frustrerade.

Uret tickar upp mot 90 min och då straffar och vi försöker skapa något men det vill sig inte riktigt. Istället är det Stene som kommer i anfall och slår ett inlägg in i straffområdet. Bollen blir något kort och går mot straffområdeslinjen. Undertecknad går in och nickar undan bollen resolut. Dock tycker domaren att det var lite väl resolut och blåser straff. Horribelt domslut. Men vad ska man göra. Stene sätter straffen och tack och god natt vi är utslagna ut cupen efter två matcher.

Riktigt trist att det slutade som det gjorde men det är inte nu vi ska ta poäng utan nästa helg när serien äntligen drar igång. Då gästas vi av Hidingsta på Kilsmovallen kl. 15:00, på kvällen som följer så är det även Bingokväll i idrottshuset för den som vill stanna.

Dagens plus går till dem 11: a tappra som ställde upp för match. Hoppas att alla tar sig ner och tränar i veckan och är tillgängliga för match nästa helg. NU JÄVLAR KÖR VI!

Detaljer

Tid League Säsong
00:00 Distriktscupen 2019

Resultat

Lag1:a halvlek2:a halvlekMålUtfall
Stene IF220Vinst
Kilsmo IK123Förlust

Stene IF

Kilsmo IK