Första matchen avklarad, något som märktes. SMÅ vinner väl ändå rättvist men framförallt så kommer vi inte upp i nivå och bränner flera klara lägen och har flertalet i virket.

Inför matchen är det många avhopp och till match kommer vi med endast 13 spelare. Det vi dock hade med oss var vädret som var väldigt behagligt om än lite blåsigt, något som skulle visa sig längre fram i matchen.

Vi inleder matchen trevande och fokuserar på att ligga rätt i försvarsspelet, något vi ändå lyckas bra med. Framåt är det dock sämre och bäst går det när någon gör det själv. Som följd av detta blir vi väldigt långa mellan lagdelarna och SMÅ kan ganska enkelt ta sig förbi men sedan lider dom av samma problem som oss, dem blev väldigt ensamma längst fram.

I mitten utav första får SMÅ frispark utanför vårt straffområde. Bugge ställer upp en rejäl mur och när skottet kommer ser det inte mycket ut för världen. Dock är det så löst att vinden hinner fånga bollen och en chanslös Bugge får se sig besegrad, inte utav skottet utan snarare av vinden.

Första halvlek rullar på och vi hinner bränna några öppna lägen innan domaren sätter pipan i munnen och förkunnar halvtidspaus. I paus pratar vi om att våga hålla mera i bollen och passa runt innan vi letar den avgörande passningen. Något verkar detta ha hjälpt då vi i andra skapar mer och mer och ibland även slår några passningar.

Vi bränner ytterligare några lägen och sen får SMÅ en kontring. Deras snabbe forward tar sig förbi på vår högerkant och skottet tar sedan på undertecknads fot och får en perfekt bollbana in i bortre. Inte mycket för Bugge att göra i målet.

Vi låter oss dock inte nedslås och fortsätter försöka och kommer till flera farliga lägen men bollen vill inte in. SMÅ får en spelare utvisad efter en tuff tackling på Supani och in den efterföljande situationen delar han ut en knuff och får syna det gula två gånger och slutligen det röda.

Innan matchen är slut hinner vi släppa in ytterligare ett mål på kontring och slutresultatet skriv till 3-0 till SMÅ. På det hela så gör vi en ok match men kan mycket bättre. Vi skyller dock på att det var första matchen. Matchens plus går till Pontus Rossling som gjorde debut. Han kämpar och sliter på högerbacken och visar bra inställning.

Nu väntar spelledigt en helg och sedan Stene borta den 7:e april. Däremellan är det dock träning som gäller och hoppas så många som möjligt tar sig ner, nu är säsongen i gång och nu kör vi!!!

Detaljer

Tid League Säsong
15:00 Distriktscupen 2019

Resultat

Lag1:a halvlek2:a halvlekMålUtfall
SMÅ IF123Vinst
Kilsmo IK000Förlust