Seriepremiären avklarad och det var troligtvis inte alls vad många hoppades på, snarare ett kvitto på vad som träningsmatcherna skvallrat om. Dålig självinsikt och brist på hårt arbete.

Matchen hann knappt börja innan första målet trillat in bakom en chanslös Burgos. Kumla spelarna få alldeles för mycket tid på sig och när bollen väl kommer in i straffområdet så får deras anfallare relativt ohotad knoppa in den. Detta känns som ett problem vi haft dom senaste åren, brist på aggressivitet och viljan till kamp, speciellt i början på matcher.

Efter målet så jobbar vi oss in i matchen och även om Kumla har lite mera boll än oss och kommer till flera lägen så känns det ändå inte allt för ojämnt stundtals.

I halvlek pratar vi om att öka aggressiviteten och ligga närmare våra motståndare. När halvleken väl börjar så gör vi precis tvärt om. Vi Vi pressar en och en och hamnar ofta ur position, lägger energi offensivt men tar sedan inte jobbet defensivt. När vi väl går fram så väljer vi allt som oftast det svåraste nästan omöjliga alternativet eller så går det alldeles för långsamt för att den ens ska bli farligt.

Kumla utnyttjar vår vilsenhet och kan gång på gång, enkelt spela ut våra lagdelar och försvaret får inte en lugnt stund. Bollarna trillar in och slutresultatet skrivs till hela 6-0 till Kumla. En riktigt skitmatch!

Sammanfattningsvis så måste vi se oss i spegeln och inse vart vi befinner oss och varför vi gör det. Det räcker inte med att ställa ut skorna, vi kan inte spela en och en. Även på denna nivå krävs engagemang, vilja och samarbete. Men som Per Elofsson sa, ”det är bara att bryta ihop och komma igen”. Vi släpper detta och blickar framåt. Nästa vecka går vi ut på gräs och på onsdagskvällen är det dags för årets första träningsmatch, då vi gästas av Pålsboda.