För idag exakt 34 år sedan välkomnades han till världen, nu är det vår tur att hälsa honom välkommen till Kilsmo IK. I Real har han alltid funnits där, även under de korta perioder han har tillhört andra klubbar. För även om han inte fysiskt funnits i omklädningsrummet, har hans ande och myt alltid funnits där.

Många som kommit till oss genom åren har nog länge undrat. Vem är den där Burgos som skriver i chatten, han som alla verkar känna och som alla pratar om, finns han på riktigt? För det skall tilläggas, han har varit mer träningsflitig tidigare i karriären. Han har till och med på äldre dar beskyllts för att vara lite utav en ”Playboy, som gillar samba”, eller ”En diva som vägrar acceptera annat än fönsterplats till bortamatcherna”.

Men han har alltid varit vår ”Bugge”, någon som man alltid kan lita på kommer finnas där när vi behöver honom. Någon som drar roliga historier, någon som vågar bjuda på sig själv och på så sätt får nya att känna sig välkomna.

Vem är då denna ”Bugge” eller ”Burgos”? Kärt barn ha många namn. Vissa hävdar att han kommer från ett land långt bort, där sambans toner aldrig tystnar. Vissa tror att han alltid funnits och hjälpt människor i nöd. Jag har även hört att han skall ha sitt ursprung, precis här på Närkeslätten, i Glanshammar. Vart han kommer ifrån känns oväsentligt, det viktiga är att han är här nu med oss i Kilsmo IK.

Att bli kallad för legend är få förunnat. Men vill ändå påstå att dem som haft något med fotbollen i Örebro län att göra under dem senaste två decennierna, vet vem Burgos är. Detta gäller spelare, ledare, domare, you name it. Det många dock inte vet är vad han egentligen heter. I flera år undrade jag, men fann aldrig modet att fråga. Tillslut kände jag, vad spelar det för roll? Det jag dock vet och tänker dela med mig, är hur han fick namnet BURGOS…

Det var i samband med en futsalträning med Glanshammars IF under tidigt 00-tal. Burgos, som han dock ännu inte kallades, hade gjort en bedrövlig träning i målet. Han släppte in allt, förutom när en annan legend, Conny ”Coma” Andersson skulle sätta bollen i nätet. Det spelade ingen roll om han hade öppet mål i skottögonblicket. När bollen väl kom farande så var Burgos där och avvärjde. Vad Conny än försökte så var Burgos där och stod i vägen. Tillslut fick Conny nog och skrek…”Du är så jävla dålig idag …din långhåriga Burgos”. Från den dagen har Burgos hetat Burgos.

Om det inte framgått av ovanstående text, så är detta en person jag verkligen uppskattar att han finns. Likt när Svennis vann Scudetton med Lazio 99/00. I guldlaget fanns en viss Attilio Lombardo. Han köptes inte in för att spela varje match, men för laget och omklädningsrummet var han ovärderligt. Någon som spred god stämning i truppen. Alla lag behöver en Lombardo eller i vårt fall en Burgos, men den här är vår!

Slutligen, varmt välkommen till klubben Burgos och grattis på födelsedagen kompis!