Säsongen är igång och vi har hunnit med att spela både en tävlingsmatch och en träningsmatch.

Vi inledde med en rivstart och tog oss an Garphyttans IF i Myresjöhus cups första omgång. Matchen som spelades på fina kilsbergsvallen präglades inte minst av det varma vädret som satte spår i spelarna.

Matchen inleddes med att Garphyttan slog sin bonusstraff. Debutanten Jacob gick åt rätt håll men straffen var hård och välplacerad och tyvärr fanns det inget att göra. 1-0 till Garphyttan och nu var det bara mål som räknades.

Garphyttan inleder matchen aggressivt och pressar högt, vi svarar genom att inte chansa och spelar enkelt men inte speciellt framgångsrikt. Det är mycket kamp men ju längre matchen lider så vågar vi hålla i bollen och göra något konstruktivt. Samtidigt så mattas Garphyttans press vilket ger oss mera utrymme att använda mittfältet och försöka hitta igenom på djupet. Vi skapar lite halvchanser men vi går mållös till halvtid.

Andra halvlek hinner knappt igång fören vi får en frispark på högerkanten. Den notoriske framspelaren Ahonen skickar in bollen och undertecknad kan kasta sig fram och skicka in kvitteringen. Nu tar vi över matchen mer och mer men nästa mål är en riktigt bjudning. Jacob drar iväg en lång boll som går förbi båda lagen. Den studsar och Garphyttans mittback försöker nicka hem bollen rull egen målvakt men pressas hårt av David. Tyvärr för Garphyttan så har deras målvakt gåt ut för att avstyra och det hela resulterar i ett självmål och målvaktaassist. 3-1 kommer sedan efter fint spel där bollen tillsist hittar ut till Ahonen på högerkanten som sin vana trogen levererar in bollen perfekt till en helt fri Filip vid straffpunkten. Han kan behärskat trycka in 1-3.

Därefter så fortsätter vi styra spelet en stund men så kommer sista tjugo och det är som att vi tappar luften och självförtroendet. Det blir väldigt mycket Hawaiispel och detta resulterar till att Garphyttan kan reducera efter en väldigt misstänkt offside. Inte minst Nykan försöker göra domaren uppmärksam på detta. Dommaren har dock bestämt sig och verkar helt inte alls villa kännas vid regeln om två spelare mellan offsidelinjen och målet. Efter det så händer inte mycket utan vi kan inkassera första vinsten för säsongen.

Garphyttan IF

Kilsmo IK

Gustaf ”Fletcher” Jonsson Försvarare
Daniel ”Nykan” Nykvist Försvarare
Gustav Isacson Försvarare
Timmy Andersson Försvarare
Martin ”Frallan” Ingvarsson Anfallare
Filip Hammarbäck Mittfältare
Henrik Andersson Mittfältare
Andreas Ahonen Anfallare
Dennis Sandhu Försvarare
Pontus Rossing Försvarare
Otto Hietanen Mittfältare
Viktor P Svensson Anfallare
David Togmat Mittfältare
Jacob Olson Målvakt
Hannes Botvidsson Anfallare
Philip Hedbris Anfallare
Wael Elhedili Försvarare
2 1 3 6

Mitt under brinnande studentfirande så begav vi oss sedan till Lillkyrka för träningsmatch på vad som ändå får anses som en av dom finaste planerna i kommunen. Med för dagen en lite tunn trupp om endast 13 man så sparkar vi igång matchen. Även denna gång har vi svårt att hitta spelet direkt och det resulterar i att vi blir långa i laget och anfaller var för sig. Lillkyrka å sin tur ligger ganska defensivt och försöker hitta upp med längre bollar i djupet. Det är även Lillkyrka som är närmast att spräcka nollan när man på en frispark slår in en låg boll mot vårt straffområde. Ett litet missförstånd mellan mittbackarna och en fantastiskt studs friställer Lillkyrka spelaren. Per som vikarierade i målet under första halvlek är dock med och tvingar Lillkyrkespelaren till avslut från snävvinkel. Skottet blir inte så hårt och i sista sekunden kan Pontus vräka sig fram och freda det egna målet.

Som i tidigare matcher så växer vi in i matchen och tar över mer och mer och vi kommer främst runt på kanterna. FÖrsta målet kommer sedan som en repris från Garphyttan matchen. Frispark på högerkanten och Ahonen vid bollen. Han hittar med en högre boll en helt fristående undertecknad som med en liten touch med pannan kan spräcka målnollan. Vi skapar ytterligare några chanser och närmast är Frallan som i sista sekund blir störd av försvararen.

0-1 i halvtid och ett hyfsat självförtroende och förhoppning om mera mål. Andra halvlek tar vid där första slutade och vi är det spelförande laget och skapar mer och mer chanser men avslutetn vill inte sitta där dom ska. Lillkyrka sticker upp någon gång i andra halvlek men kan inte överlista Jacob som hoppat in i målet i halvtid. Per som visade att har behärskade målvaktspositionen visar även att både ytterback och mittfältare inte är några problem. Kalla dominerar mittfältet och Viktor tar för sig mer och mer. Det blir dock inga flera mål men en seger är alltid en seger.

Nästa vecka reser vi utanför länsgränseran för att möta Högsjö under lördagen. Matchstart 14:00 i Högsjö. Sen avslutar vi den kort vårsäsongen med att ta emot Karlslunds IF i Myresjöhus cup hemma på Kilsmovallen den 23:e kl 19:00.

Lillkyrka IF

Kilsmo IK

Gustaf ”Fletcher” Jonsson Försvarare
Daniel ”Nykan” Nykvist Försvarare
Gustav Isacson Försvarare
Timmy Andersson Mittfältare
Martin ”Frallan” Ingvarsson Anfallare
Andreas Ahonen Anfallare
Dennis Sandhu Försvarare
Pontus Rossing Försvarare
Otto Hietanen Mittfältare
Per Hjaldahl Målvakt
Viktor P Svensson Mittfältare
Jacob Olson Målvakt
Kalle Jansson Mittfältare
Hannes Botvidsson Anfallare
1 1 1 20 6