Lång tid har gått sedan senaste matchreferatet. Flera faktorer har gjort att detta inträffat, dock ganska ointressant att gå igenom dessa. Mer intressant att istället gå igenom lite vad vi har haft för oss senaste månanderna.

Senaste matchreferatet skrevs efter säsongens två första matcher mot Garphyttan resp. Lillkyra. Att var frid och fröjd och två vinster var inkasserad, alltid lättare att motivera sig efter en vinst. Därefter tog vi oss an Karlslund i andra omgången av Myresjöhus cup. Det blev respass efter två missade bonusstraffar och 5 mål i baken. Sommaren kom och vi fokuserade istället på annat.

I augusti drog sedan serien igång. Första matchen blev ett hett derby mot HOIF. Som vanligt en tuff match med mycket kamp. Nyförvärvet Hannes Botvidsson presenterade sig med två mål i en match som slutade oavgjort. Andra omgången fortsatte med ytterligare en hemmamatch, denna gång mot IFK Askersund. Askersund som föregående år trillat ner från division 4. Mycket såg bra ut och vi hade ledningen fram till den 85:e minuten då Askersund kunde göra sitt andra straffmål i matchen och kvittera. Som om inte det var nog så kom det ytterligare ett mål bara 3 minuter senare. Riktigt tung förlust och ett jäkla skitsätt att förlora på. Augusti fortsatte med att vi begav oss till Kumla för att ta oss an ytterligare en nykomling i femman, Stene, som tog steget upp från division 6 inför säsongen. Inför matchen såg det inte alls speciellt ljust ut. Många spelare borta av olika anledningar och istället för att fokusera på match blev det en kamp mot klockan att hitta 11 spelare att starta matchen med. När matchen väl drog gång var vi 11 spelare och ytterligare en påväg. Tre av dessa var helt nya i sammanhanget och stort tack att ni ställde upp (Conny, Mattias och Edwin). Matchen slutade tyvärr med förlust men känslan var ändå att vi stått upp bra med dom få spelare vi hade fått ihop.

Totatalt spelades 6 matcher under augusti, något som i vårt fall inte alls var optimalt då många hade semester sent och gjorde att vi hade svårt att få ihop lag många gånger. Något som även skulle visa sig i 4:e matchen för månaden. Vi gästades då av tabelljumbon Vivalla SK och även här handlade mycket av snacket innan om att skramla ihop tillräckligt många spelare för att kunna genomföra matchen (tack till Mattias, Simon och Fredrik som ställde upp!). Dock skulle vi äntligen få jubla över en seger igen. Det satt långt inne i en märklig match där vi inte alls spelade särskillt bra, men i den 85:e minuten kunde Frallan trycka in segermålet. Bara fyra dagar senare bar det av till Lillån för nästa match. Truppläget hade här förbättrats något och vi behövde inte längre ta in folk som inte spelat tidigare. Matchen slutade dock med en ganska klar förlust. Vi höll upp spelet bra under ca. 75 minuter och hade bud på kvittering men när 3-1 kom så föll vi ihop helt och Lillån gjorde tre snabba innan Hammarbäck kunde hyfsa till siffrorna i den 90:e. Augusti avslutades med att vi tog oss an ÖSK Söder på Grönpepparparkens IP. En match där vi inte alls kom upp i nivå och förlorade klart med 4-0.

Äntligen är vi framme i någorlunda nutid och september månad. Först ut var något av en sexpoängsmatch mot Sköllersta hemma på Kilsmovallen. En extremt frustrerande match där vi inte lyckas eller får med oss något. Ett riktigt bottennapp till match som vi bara vill glömma. Slutresultatet stannade vid förlust med 0-2. Helgen som var så väntade Hovsta borta. Ett Hovsta som presterat bra under säsongen och överraskat åtminstone mig. Tyvärr hann matchen han knappt komma igång förrens olyckan var framme. En djupledsboll bakom vår backlinje och Pontus i kamp med deras anfallare. Ut kommer Hilmer i målet för att hjälpa till och alla tre kolliderar. Man hör på smällen att det här gick inte bra. Väl framme vid högen av spelare visar det sig snabbt att Pontus ben är av strax ovanför fotleden. Matchen avbryts i inväntan på ambulans. Efter en timmes uppehåll så kan matchen återupptas, tyvärr är det Hovsta som är mest taggade och vinner flest närkamper och skapar farligheter. Vi går till halvtid med ett 2-0 underläge och ganska snabbt i andra har det ökat till 4-0. Vi är inte alls med och deras kvicka anfallare skapar ständiga problem. Otto kan i slutet reducera till 5-1 men när matchen är slut skrivs siffrorna till hela 6-1. Inte mycket att säga, dom är bättre, vill mera och rappare i allt dom gör.

Där är vi nu… Tre matcher återstår, Lekeberg hemma till helgen, därefter Linde borta och Nordic hemma. Tabelläget är inte alls bra och vi placerar oss på 11:e plats, 2 poäng före Vivalla på jumboplatsen, 1 poäng efter HOIF på negativt kval och ytterligare en 1 poäng efter Sköllersta. HOIF har kvar att möta Söder, Sköllersta och Hovsta och Sköllersta har Lillån, HOIF, Askersund och Stene. Sen så ska man väl inte heller räkna bort Vivalla som har, Stene, Nordic och Söder. Tuffast avslutning tycker jag nog ändå att Vivalla har och räknar nog inte med att dom kommer ta några flera poäng. HOIF har jag svårt att se att dom ska få med sig några poäng mot Söder och Hovsta, möjligtvis någon mot Sköllersta. Sköllersta tror jag har större chanser på att ta poäng och ser inte att vi skall kunna komma ikapp. Gällande våra avslutande matcher så ser jag ändå en viss möjlighet, dock kommer det krävas väldigt mycket bättre insatser än på sista tiden. Varken Linde eller Lekeberg kommer att ha med varken upp- eller nedflyttning att göra, varpå vi borde vara mera taggade än dom, om inte annat ha mera att spela för. Nordic i sista matchen kan även dom vara klara för uppflyttning och således inte ha något att spela för. Slutligen skall tilläggas att ingen kval kommer genomföras i dom regionala serierna i år. Lagen på kvalplats åker inte ur, detta oavsett hur det går i dom natinella serierna.

Ser vi till den interna statistiken så har Filip ryckt åt sig ledningen i poängtabellen, tätt följd av assistkungen Ahonen och måltjuven Hannes.

Går vi vidare till mål så Filip även där med i toppen tillsammans med undertecknad, Kalle och Hannes på tre gjorda. Således är det extremt öppet och vem som helst kan blanda sig i med en bra avslutning på säsongen.

Assistligan leds som vanligt av Ahonen och fortsätter han leverera och hålla sig borta från skador ser jag inte att någon ska kunna hota.

Den mindre ärofulla bus ligan leds av undertecknad tillsammans med Pontus. Tyvärr tog Pontus säsong slut efter förra matchen, samt då viktiga avslutande matcher gör att jag inte hoppas på några flera varningar och därmed möjliga avstängningar, får offra mig och se mig själv som favorit till segern. Om man nu kan kalla den för det.

Slutligen så har vi det mest prestigfyllda priset av alla. Vinnare i skumkrone tävligen. För er som inte noterat detta tidigare så delas skumkronor ut till dom tre bästa spelarna i resp. match. I toppen hittar vi ingen mindre än Filip Hammarbäck. Just nu på andra plats hittar vi Pontus, tyvärr är det föga troligt att han kan skrapa ihop flera i år. Därefter kommer ett koppel spelare inom räckhåll till förstaplatsen. Skulle dock säga att det är upp till Ahonen, Kalle och Oskar att utmana Filip

Där har vi förutsättningarna för säsongsavslutningen. Hoppas alla fortsatt känner att det finns en chans att rädda upp denna säsong och rädda kontraktet. Det kommer dock inte vara enkelt och för att vi skall lyckas måsta alla göra sitt yttersta. Hoppas även ni på sidan inte förlorat hoppet om oss och fortsätter ta er ner på vallen för att heja fram oss. Ni både behövs och uppskattas enormt!

FORZA KIK