Årets hemmapremiär slutade sorgligt men dock ett steg framåt…

Kilsmo kom till matchen efter en tung premiär borta mot Kumla samt nya skador och sjukdomar. Försvarsspelet skulle prioriteras och det märktes då Kilsmo ställde upp med lågt försvar och Pålsboda fick skicka långt. Pålsboda börjar matchen piggt och äger bollen men tack vara väldigt tajt försvarsspel så kommer skotten utifrån och Melvin i målet behöver aldrig svettas nämnvärt. Pålsboda skapar tryck speciellt kring deras hörnor men Kilsmoförsvaret är uppoffrande och täcker skott med alla kroppsdelar som finns.

Kilsmo växer in i matchen och börjar hota med kontringar och efter 32 minuter vinner Dennis boll och börjar bygga ett anfall, bollen hamnar hos Otto på högerkanten som lyfter in en fin boll på en löpande Frallan som fri med målvakten är klinisk. Årets första mål och axlarna sänks något i Kilsmotruppen.

I paus pratas det mycket om att fortsätta ligga tajt i försvaret och att ta chansen som getts.

Andra halvlek startar precis som den första med att Pålsboda har mycket boll men inga stora chanser, närmast är Frallan att göra sitt andra för dagen efter en tilltrasslad situation men han får tyvärr inte till avslutet.
Klockan tickar upp på 60 minuters speltid och Pålsboda straffar Kilsmo efter ett bolltapp, deras första riktigt öppna chans i straffområdet blir det mål på, 1-1. Det dröjer inte länge innan både 1-2 och 1-3 kommer. Kilsmo försöker samla sig till en forcering men trötta ben gör att det aldrig blir ett riktigt tryck mot Pålsbodamålet. Matchen slutar 1-3 till Pålsboda och det är inte orättvist på något sätt.

Matchens skumkronor (utdelade av Alexander Blomberg):
3st: Gustaf Jonsson, är dominant i försvarsspelet och är en stor orsak att Kilsmo har 1-0 i paus.
2st: Henrik Andersson, gör sin första match för säsongen och visar att gammal är äldst. Klok med bollen och håller ihop mittfältet bra.
1st: Martin Ingvarsson, gör mål igen och är den som hotar när Kilsmo anfaller.