Äntligen är det så dags, i morgon lördag den 23:e mars premiärspelar Kilsmo IK i Myresjöhus cup. En premiär som skulle ha skett förra söndagen mot Pålsboda GoIF i samma turnering men snöade bort. Någon kanske undrar vilken snö? Det undrar vi också men det är vatten under broarna nu.

Morgondagens match spelas mot SMÅ IF på Pettersbergs IPs konstgräsplan med avspark 15:00. Ett Pettersberg som för oss gamla Realspelare får ses som lite utav en hemmaplan. SMÅ IF toppar förnärvarande grupp 4 i Myresjöhus cup efter en stabil 2-5 seger mot Stene IF i den första omgången.

SMÅ som inför säsongen har satsat och likt oss varit väldigt aktiva på transfermarknaden. Man har till exempel hämtat in stora delar utav stommen från Öfvre Adolfsberg. Som likt vi från Real, efter förra säsongen tog beslutet att lägga ner sin verksamhet. Man har även knutit till sig tidigare Rynninge IK spelaren Johannes Gustafsson med ett förflutet i Superettan med IK Frej. På pappret ser man ut att ha fått ihop ett starkt lag men samtidigt så vet man inte hur mycket alla kommer delta. Brukar i regel vara så att när man går ner i divisionerna efter att ha spelat högre så är inte alltid motivationen där. Men men den som lever får se. Vill ändå framhålla SMÅ IF som favoriter både i gruppen och som segrare i division 5.

Hur är det med statusen i Kilsmo truppen? Kan meddela att vi snittat ca 25 spelare på träning och att tempot och viljan varit mycket god. Många spelsugna spelare och att ta ut laget kan inte ha varit det lättaste för tränarduon. Då vi inte spelat några matcher är det svårt att sia om matchformen men som sagt det har sett bra ut på träning.

Hur slutar då matchen? Då både vi och SMÅ spelar i division 5 kommer inga bonusstraffar att utdelas. Då detta är vår första match tillsammans förväntar jag mig inget skönlir. Dock tror jag på mycket kamp och kan nästan utlova individuella delikatesser då samtliga är extremt spelsugna. Med detta sagt så tippar jag ett oavgjort resultat, något båda lagen säkert kan leva med.

Slutligen hoppas jag några utav er tar er till matchen och ger oss ert stöd!

FORZA KIK!

Matchinfo:

När: kl 15:00
Var: Pettersbergs IPs konstgräsplan
Inträde: Okänt, då vi är bortalag