Nu på lördag är det så dags för första av tre derbymatcher på Kilsmovallen. Denna vecka gästas vi av som rubriken avslöjar, serietvåan SMÅ IF (Hidingsta gick igår, 25/4, om med en match mera spelad, efter sin 0–1 seger borta mot Söder).

SMÅ IF har inlett säsongen starkt genom ännu inte förlorat en tävlingsmatch under 2019 (1 oavgjord och 2 segrar i cupen samt två raka i serien). I senaste matchen hemma mot Sköllersta IF så stod man för en stark upphämtning från 0–2 till 3–2, genom ett sent ledningsmål i den 89:e minuten som sedan säkrade tre pinnar.

I senaste mötet lagen emellan i årets upplaga av Myresjöhus cup så vann SMÅ på pappret relativt enkelt med 3–0. Dock tycker jag vi gjorde en okej match stundtals men oskärpa i enskilda lägen både framåt och bakåt speglar sig i resultatet. Vi har nu spelat 5 matcher och vi börjar hitta våra roller och positioner. Kan vi bara bemästra en gräsplan och dess lite nyckfulla studs så tror jag detta kan gå bra.

Läget i truppen är bra och flera spelare som är tillbaka efter påskledighet på tex. en ö med sämre förbindelser med fastlandet än Alcatraz. Därmed blir det angenäma bekymmer för coach Timmy att formera laget. Det gäller således för dem som spelar att verkligen ta jobbet och istället byta när orken tryter, med friabyten är det fritt fram att återkomma in i spel.

Vad tror vi då om matchen? Det kommer med all säkerhet bli en tuff match med mycket dueller och ev. misstag kan bli kostsamma. Mot Axberg lyckades vi peta in hela fyra bollar och vore härligt om vi kan peta in åtminstone ett par även denna match. Tippar 2–2, för att inte jinxa våra anfallare något mera nu när dem haft otur med målskyttet så tror jag det blir två lite mera otippade målskyttar. Edvard och AP skrivs till målskyttar. Edvard efter en klassisk Edvardlöpning i djupled och AP efter en extremt tilltrasslad situation där han tillsammans med bollen sparkar in motståndare och medspelare in i mål.

Hoppas som många som möjligt tar sig ner till Kilsmovallen. Väderrapporten utlovar ca 22 grader och moln, perfekta förhållanden med andra ord. Vi ses där!

Matchinfo:

När: Imorgon den 27:e april, kl. 15:00
Var: Kilsmovallen
Inträde: 40 kr alt. visa upp ditt säsongskort i inträdet.