I morgon är det återigen lördag och självklart är det även match på Kilsmovallen. I denna årets sista hemmamatch välkomnar vi IFK Hallsberg till vallen.

Hallsberg parkerar förnärvarande på en tredjeplats i tabellen och kommer senast från ett oavgjort resultat hemma mot Sköllersta, 1–1. En tredjeplats som innebär kvalplats till fyran. Dock tveksamt om kvalet kommer gälla något då många lag är på väg ur trean och därmed räcker inte platserna i fyran till. Kan därmed antas att det är ett Hallsberg som jagar trepoängare och lagen ovanför i tabellen.

I Kilsmolägret är det inte riktigt lika muntert där trepoängarna lyst med sin frånvaro dem senaste matcherna. Samtidigt har lagen efter i tabellen knappat in och vi riskerar att dras med i kampen om att undvika negativt kval. En kvalplats som med största sannolikhet innebär nedflytt till division 6. Detta som en dominoeffekt av tidigare nämnt uttåg av örebrolagen i trean.

Förra mötet lagen i mellan slutade med knapp Hallsbergs seger efter att vi åkt på en märklig utvisning. En match där Hallsberg hade mycket boll men inte skapade speciellt mycket och där vi i slutet var nära kvittering både en och två gånger.

Denna gång är dock underlaget annorlunda, skillnaden mellan den släta konstgräsplanen i Hallsberg och den fina men nyckfull studsen på Kilsmovallen är troligtvis till vår fördel även om vi vill se oss som ett spelande lag. Det kommer krävas disciplin i försvarsspelet och ett jäkla jobba från alla blåklädda kilsmospelare. Hallsberg är unga och springer mycket samt skickliga individuellt men i duellspelet är vi tunga. Kan vi därtill undvika att lägga energi på domaren så kommer vi långt.

Slutligen kan det avslöjas att i truppen är återigen en extremt spelsugen Ahonen, som är tillbaka efter den självdiagnostiserade skadan. Ryktas även att Burgos kommer spela i rött dagen till ära. Han som på förvånansvärd kort tid skaffat nya handskar och hittat formen.

Vi ses på vallen!

Matchinfo:

När: Imorgon lördag den 13:e september, kl. 15:00
Var: Kilsmovallen
Inträde: 40 kr alt. visa upp ditt säsongskort i inträdet.