Torsdag och återigen dags för seriematch. Denna vecka gästas vi på Kilsmovallen av Ervalla SK. Ett Ervalla som inte riktigt kommit igång och som tidigare realspelare åtminstone har goda minnen ifrån, i samband med förra höstens kvalmatcher.

Som tidigare nämnt så var det nog många som inför säsongen framhöll Ervalla som lite utav en favorit i serietoppen. Man hamnade förra säsongen på en negativ kvalplats i Nerikes Allsvenska och förlorade sedan mot Real Örebro i kvalet med totalt 4-3 (1-1 och 3-2). Säsongen i femman har inletts med endast 3 inspelade poäng på fyra matcher, trepoängaren kom då mot tabelljumbon Laxå (4-2 hemma). Därefter har man förlorat mot HOIF (2-1), Marieberg IK (2-0) och senast Sköllersta IF (0-2). Innan serien drog igång hade man dock inlett hyggligt och tog hem gruppsegern i Myresjöhus Cup grupp 2, genom att besegra Fjugesta IF (6-3), kryssa mot Vivalla SK (3-3-) och slutligen slå femmans stora överraskning, Hidingsta med 1-0. Slutspelet i cupen tog dock slut redan i den första omgången då man gick på pumpen mot division 4 laget Scandinavian FC med 3-5.

Har försökt analysera matchtrupper jämfört med förra året och hittar inga större skillnader varpå får utgå från att dem har i stort sett samma lag som spelade i fyran förra säsongen. Därmed är det en tuff uppgift vi ställs inför ikväll och det kommer krävas fokus i skallen och att fötterna är på tå hos dem blåa krigarna i Kilsmo.

Vi i Kilsmo har ju längre säsongen gått växlat upp och parkerar överst i tabellen på 9 poäng och bättre målskillnad än Mariebergs IK och Sköllersta IF på samma poäng. Truppen för kvällen ser stark och ut och inga kända skador har rapporterats förutom Henrik som tidigare matcher känt av ett knä och avstår kvällens batalj. Saknas även A-P i försvaret, dock inte som följd av skada utan pga. andra åtaganden. Självklart är detta tråkigt men tror att det löser sig ändå, med spelare som kan gå in göra jobbet. Höll nästan på att glömma honom men saknas gör även Burgos som i protest mot att inte blivit garanterad en fönsterplats i bilen till Kilsmo vägrat accepteras en uttagning. Kan även vara så att han har barn som han inte kan lämna ensamt men tror på den första orsaken.

Hur slutar då matchen? Tror på en tuff match med flertalet varningar och mål. Känslan är att det kommer avgöras sent och att det är vi i Kilsmo som drar det längsta strået. Oskar avgör med en kanon likt den i andra kvalmatchen för Real mot Ervalla och slutresultat skrivs till 3-2. Övriga målskyttar skrivs till Ahonen och Edvard som äntligen lyckas träffa mål.

Vi ses på Kilsmovallen!

Matchinfo:

När: Imorgon den 9:e maj, kl. 19:00
Var: Kilsmovallen
Inträde: 40 kr alt. visa upp ditt säsongskort i inträdet.