Andra matchen i futsalserien och efter lite problem att ta sig fram (svårt att köra och prata samtidigt). Så var vi tillslut redo för match, själva redo känslan skulle snart visa sig inte stämma alls.

Vi inleder matchen trevande och med flera i truppen som gjorde sin första futsalmatch så var det rätt så tydligt att vi har lite att jobba på. Vi hamnar fel i positioner och kommunicerar inte alls tillräckligt med varandra. Ett tydligt exempel på detta är Askersunds första mål där bristen på kommunikation leder till mål. Vi försöker reda ut positionsspelet och hålla det väldigt enkelt gällande hur vi skall spela. Detta innebär dock att fokus hela tiden behöver läggas på det defensiva och framåt skapar vi inte mycket utan får förlita oss på individuella prestationer. 2-0 kommer tillslut till Askersund efter att vi tryckts ner i knät på Hilmersson i målet. I slutet så får vi dock chansen in i matchen igen där vi efter att ha fått 6 frisparkar tilldelas en långstraff. Tyvärr så kan Frallan med sin för dagen tejpade högerfot inte hålla ner densamma utan skjuter stenhård utanför med en kraft som tom. Hilmersson varit nöjd med. Vi hinner dock inte får några flera frisparkar innan domaren sätter pipan i munnen och förkunnar slutet av den första halvleken.

I halvlek snackar vi om att vi måste hitta våra positioner och framförallt hålla våran gubbe. Till en början ser det bättre ut och vi håller tätt bakåt. Framåt börjar det ta sig lite och vi skapar lite halvchanser men det vill sig inte riktigt. Så med 8 min kvar så kommer dock Askersunds trea. Ett resultat av att vi flyttat fram mer och mer i jakten på reducering. Vi lyfter målvakten och Nykan agerar flygande. Detta ger resultat dock ej i form av mål men väl i att vi skapar lägen. Närmare än så kommer vi tyvärr inte och när dem kontrar in 4-0 med minuter kvar så går luften ur helt. Slutresultat skrivs till 4-0 och vi var egentligen aldrig nära att ta poäng i denna match. Men men det kommer flera matcher och förhoppningsvis kan vi lära oss något utav detta bottennapp.

Denna match skumkronor:
3 skumkronor, går till Nykan. Visar med sin rutin och spelförståelse. Styr laget med sin blotta uppenbarelse och är även den som är närmast med ett ribbskott att spräcka mål nollan.
2 skumkronor, går till Julle. Avig, rivig och ständig ett hot för motståndarförsvaret, måste var hemsk att möta.
1 skumkrona, går till Dennis som i likhet med matchen mot Kumla fick ta emot mycket stryk under matchen men jobbar stenhårt både framåt och bakåt.

Inte vår bästa match och något vi snabbt vill glömma. På söndag väntar IF Nerike hemma i Almbyskolan kl 18:45, väl möt!