Ett riktigt bottennapp och en insats vi absolut inte är nöjda med. Det kändes bra under uppvärmningen med bra fart. Men så snart matchen drog igång stod det klart ganska snabbt att vi inte var helt med i matchen.

HOIF inleder inspirerat och pressar högt och vinner nästan alla andrabollar medan vi mest springer runt och ser förvirrade ut. Vi hinner lagom få upp bollen i banan innan det kommer tillbaka till frenetiskt löpande anfallare i HOIF som går i djupled.

Redan i den 10:e minuten så kommer dem fria i djupled, Pontus hinner ikapp och sedan kommer även undertecknad in och avvärjer. Bollen rullar dock vidare och en påfyllande HOIF-spelare löper mot densamma. Undertecknad försöker ta bollen genom att slänga ut högerfoten. HOIF-spelaren kastar sig som att han blivit skjuten, dock helt utan att jag rör honom. Domaren som inte hade många rätt i den här matchen går bara på en skrikande och fallande filmare och blåser straff. Horribelt domslut men vad ska man göra. Straffen sätts säkert och det kunde inte ha börjat sämre.

Vi försöker flytta fram spelet och till en början ger det resultat. Närmast är en framfarande Filip på bortre efter en lurig frispark av Oskar. I den 36:e minuten får så HOIF hörna och efter att vi fått undan bollen, dock inte tillräckligt, så kan HOIF utöka sin ledning.

I halvtid är det ett frustrerat Kilsmo som inte alls känner att något går deras väg. Andra halvlek inleds och vi får lite mera kontroll på djupledsattackerna och lyckas även skapa lite framåt men bollen vill inte gå in och antingen är vi inte tillräckligt heta på returer eller så studsar dem fel. Så i den 52: a så kommer nästa kalldusch. Återigen straff till HOIF efter vad som ändå får ses som korrekt. Dock blåste domaren först för frispark på straffområdeslinjen men efter att ha prata med sin assisterande ändrat sig. På den efterföljande straffen är Hilmer på bollen men lyckas inte få undan den tillräckligt.

Därefter är det Hawaii-fotboll för hela slanten och inget ordnat spel. När domaren blåser av är det ändå ett rättvist resultat. HOIF gör en bra match och ville vinna väldigt mycket mer än vi. Nu är det bara att ladda om inför nästa match. Som enl. schemat spelas på söndag kl. 19:00 mot IFK Hallsberg.