Första matchen spelad, fick inte med oss resultatet men samtidigt finns det flera bra saker att ta med oss.

Igår söndag ställdes vi mot ett mer eller mindre okänt motstånd i nystartade ÖreBoIS i för vår del första matchen i Distriktscupen. ÖreBoIS skulle ha spelat förra helgen men Askersund lämnade WO efter att inte har fått ihop lag.

Matchen startade och det var inte mindre än tre debutanter från start och ytterligare en på bänken. Våra motståndare drog upp farten direkt och skapade flera vassa lägen och i den 13 minuten så kommer målet på hörna. Stakars Timmy i målet får flera spelare på sig och även om han är bra på straffar så är väl inte inläggspelet hans styrka som målvakt. Därefter kommer vi mera rätt in i det och det är inte målchans i varje anfall för motståndarna.

Vi lyckas så bra att resultatet står sig halvleken ut och vi har även hunnit skapa två bra lägen som vi tyvärr inte kunde utnyttja. Dennis blir fint framspelad av Mackan och Fredrik som kommit in blir lite ställd när bollen av ren tillfällighet studsar till honom och hinner inte få mer än dobbarna på den.

Andra halvlek startar med att ÖreBoIS slår sin bonusstraff. Timmy har sin vana troget hyllat sitt målvaktsspel på straffar. Men åt denna straff går inte att göra så mycket. Hårt och högt på Timmys vänstra sida. Därefter märks att våra motståndare fått vila lite för dom öser på igen. Ytterligare två mål kommer ganska snabbt varav en bjudning från oss.

Sen likt första så mattas deras anfall något och vi försöker komma till några lägen. Tyvärr inga jättefarligheter. I den 78:e minuten blir Beijer förbannad när han får frispark och reagerar lite olämpligt, så pass enligt domaren att han förtjänar ett gult. Tyvärr hade Beijer redan fått ett gult 4: a minuter tidigare varpå han får syna det röda. Årets buse från 2020 visar att det är en titel han inte tänker ge upp lättvindigt. I 85:e fastställer ÖreBoIS slutresultatet till 0–5 på ytterligare en straff identisk med den första och Timmy har inte en chans.

Sammanfattningsvis så tycker jag ändå det finns flera saker att ta med oss. Alla inblandade tycker jag slet och gjorde sitt bästa. Vi vågade hålla i bollen långa stunder och vi kanske inte skapade så många målchanser men det kommer. Detta var första matchen och likt tidigare år så är Distriktscupen mera ett sätt att spela ihop sig inför serien. Denna gång var det tot. 4: a debutanter men vi hoppas kunna spela in ytterligare ett gäng.