Säsongens andra hemmamatch och Kilsmo kunde ställa ut fullt lag för första gången denna säsong.

Inför söndagens match har snacket gått om kring tränarvalet, var Fletcher som skulle få återvända till bänken eller var det Martin som skulle få förnyat förtroende. Skulle Fletcher bli den första obesegrade tränaren att få lämna? Väl på söndagsmorgon skickades beskedet ut till spelarna, Fletcher har inte fått sparken och kommer leda laget hela 2021. Vad som händer 1 januari 2022 återstår att se.

Enligt rykten ska Fletcher ha ringt Martin på lördagen och dom två har suttit i ett Teams-möte mellan 19.30 – 01.30 då Fletcher som är väldigt mån att ha kvar jobbet just nu är desperat och ville lära sig grunderna i försvarsspel.

Dennis kommenterade matchuppsnacket ”Det var Fletchers röst men orden var någon annans, vi hade tro på det vi skulle göra för första gången under Fletcher”.

Fletcher verkar ha gjort det omöjliga, vända omklädningsrummet och få spelarna med sig. Han gjorde dock det omöjliga att tappa omklädningsrummet ca 2 minuter senare när han tog det kontroversiella beslutet att utse Frallan som kapten i Nykans frånvaro.

Bugga kommenterar kaptensvalet ”Hur kan man ge någon med en fiskmås psyke kaptensbindeln? Inte snällt mot truppen eller spelaren att ge en sådan skör människa så mycket ansvar”.

Efter alla turer i omklädningsrummet var det dags för match, Fletcher har haft två stora problem under säsongen och det är försvaret samt dom tröga starterna på matcherna. Nytt försvarsspel samt ny uppvärmning verkade göra gott för matchbilden. Kilsmo rivstartade och satte press på Mosjö direkt, några halvchanser skapades och publiken satt bara och väntade på ett Kilsmo-mål. 1-0 skulle komma också, för andra matchen i rad lyckas Kilsmo med sin hörnvariant, Frallan petar bollen till Timmy som får en rungande träff på bollen. Bollen seglar inte in utan den är ”on a mission” att trasa sönder nätet i bortre kryss. Målet är snyggt och som tur är håller nätet och matchen behöver inte avbrytas.

Efter 1-0 blir matchen något svängig, Kilsmo styr spelet har mest boll men Mosjö som har en tydlig spelidé skapar några riktigt farliga kontringar och Bugge i målet får visa varför tränarna har valt honom för kvällen istället för uppstickaren Dennis. Mosjö har 3-4 farliga kontringar och Bugge avstyr dom galant varje gång. I den 19e minuten hittade Timmy in till Frallan som tog emot bollen strax utanför straffområdet. 1 mot 1 med försvaren gör han inga misstag, två kroppsfinter senare och en välplacerad vänsterslägga så stod det 2-0 på resultattavlan till halvtidsvisslan.

Andra halvlek rivstartar och Kilsmo vill verkligen sätta punkt för den här matchen, Timmy drar en halvvolley i stolpen, Frallan slarvar bort en 3 mot 1 och Wael är nära ett öppet mål men får en liten felträff. Istället för 3-0 skapar Mosjö tryck ner mot Bugges mål och det är speciellt genom hörnor. Mosjö trycker mycket skott mot mål men Bugge är stabil och försvarsspelet uppoffrande med många skottäckningar. 30 minuter in i matchen blir det oreda framför Mosjö målet och Wael ska bara lägga in bollen i öppet mål, istället för att äntligen bli målskytt igen så stoppar Mosjöbacken bollen med handen och domaren blåser straff samt utvisning. Frallan stegar fram och väntar ut den något för heta målvakten som nästan slängt sig utanför sitt mål innan Frallan ens träffat bollen, tomt mål från en straffspark kunde inte ens fiskmåspsyket missa utan bollen rullas in i det tomma målet.
I den 35e minuten skulle sedan något hända som inte har hänt sedan 26e september 2020. En Kilsmospelare gör hattrick, 26e september var det utomhus borta mot Grythyttan som Supanai gjorde 5 mål och Frallan gjorde 3 mål.
Timmy som gör sin bästa match i Kilsmotröjan sliter sig loss på vänsterkanten och avlossar stora kanonen dock gör Mosjömålvakten en fin benparad men på returen står Frallan och nickar in 4-0 från ca 30 cm från det återigen tomma målet.

Sista 5 minuterna märker man att matchen är avgjord för båda lagen turas om att få frilägen då ingen riktigt har skärpan att hålla uppe ett bra försvarsspel. Bugge sliter för hålla säsongens första nolla och han spelar som besatt, han räddar bollar med händerna, fötterna, bröstet och tillslut räddar han med ansiktet. Domaren blåser för sista gången i sin pipa och matchen slutar 4-0.

Skumkronor:
3st, Martin ”Burgos” Henriksson, Gör en kanonmatch rakt igenom, styr sitt lag och gör några fantastiska räddningar. Toppar detta matchen med att hålla sin första nolla sedan 22a maj 2011.
2st, Martin ”Frallan” Ingvarsson Var ganska anonym under spelet men är för tillfället på rätt ställe vid rätt tidpunkt. 3 mål och 1 assist är en godkänd utdelning.
1st, Timmy Andersson Gör sin bästa match, väldigt fin i försvarsspelet samtidigt som han skapar mycket framåt. Hittade fint samspel med Frallan och gör 1 mål samt 2 assist.

Detaljer

Tid League Säsong Match Day
17:51 Futsal, Div. 4 södra 2022 2021-12-12

Resultat

LagMålUtfall
Kilsmo IK4Vinst
Mosjö SK0Förlust

Kilsmo IK

Mosjö SK