Vårsäsongens sista match och efter förra omgångens totala haveri var det ett taggad Kilsmo som klev ut på banan.

Att det är semestertider märks då en hel del spelare är borta och många får kliva in på ovana positioner. Rykten säger att Filip Hammarbäck har spenderat cirka 35 timmar att kolla youtubeklipp för att bemästra sin nya roll som ytter.

Första halvlek:

Matchen börjar lite travande och båda lagen känner på varandra. Första tio är det en hel del långbollar främst från Axberg och vi i Kilsmo kommer inte riktigt dit men vi växer in i matchen och tar över. Markus Englund (antagligen bäst på plan) hittar fram med några passningar på felvända Fletcher och Frallan som varje gång kan leverera ut till kantspringarna Dennis och Filip. Precis när det känns som vi kommer närmre ett ledningsmål kontrar Axberg och deras anfallare får friläge och dennes volleyförsök är riktigt dåligt, så dåligt att det blir en perfekt strumprullare över Hilmersson och 0-1 är ett faktum.
Vi fortsätter trycka ner Axberg men får inte riktigt till sista bollen in i straffområdet. Axberg däremot lyckas få in en boll till efter en fin frisparksvariant lyfter dom in bollen för 0-2 men en trött Axbergskille står kvar framför Hilmer och skymmer hans sikt. Det får man inte göra och målet dömts bort för offside. Extremt jävla slarvigt enligt Axbergs backlinje och jag kan bara hålla med.

Våra två bästa lägen står Filip och Frallan för, Filip springer in smart och får bollen i djupled men målvakten kommer ut och gör en stor räddning. Frallan testar från distans och bollen smiter strax över.

Andra halvlek:

Andra halvlek börjar väldigt likt första och inget av lagen får riktigt tag i bollen men skillnaden i andra är att vi får chansen att kontra. Emil Beijer springer loss på höger kanten och skickar in bollen mot mål och där kommer Dennis flygandes, först pga. att han är snabb sen pga. av Axberg försvaren knuffar iväg honom och straffen är solklar. Lika solklar är matchens gigant från 11 meter, Markus placerar in bollen och 1-1 känns rättvist.

Efter målet tar vi i Kilsmo över matchen helt och Axberg känns trötta, boll efter boll spelas mot bortalagets straffområde utan att dom riktigt heta lägena kommer. Det börjar lukta ledningsmål när oturen är framme, Fletcher nickar ihop med en kille och spräcker tyvärr ögonbrynet. Det blir en välbehövlig vila för Axberg och vi tappar tyvärr momentum och ännu värre vi tappar Fletcher.

Sista kvarten spelas av utan att något av lagen skapar någon stor möjlighet. Det känns som domaren tyckte sista kvarten var väldigt tråkig och bestämde sig för att liva upp saker något när han tog upp de andra gula kortet för Axberganfallaren och sen också det röda. ”Filmningen” var hård dömt och lite turbulens blev det på plan och när det väl var lugnt så kunde domaren blåsa av matchen och ett ganska rättvist kryss fick det bli.

Vi går på semestervila efter en liten svacka på slutet men med fortfarande mer toppkänning än bottenstrid.

Tack till alla supportar som har kommit för att stötta oss och kommer ni tillbaka till hösten lovar på ännu bättre spel och fler poäng. Till sist vill jag från klubben skicka krya på dig hälsningar till Fletcher!

Detaljer

Tid League Säsong
19:00 Division 5 2019

Resultat

Lag1:a halvlek2:a halvlekMålUtfall
Kilsmo IK011Oavgjort
Axbergs IF100Oavgjort

Kilsmo IK

Gustaf ”Fletcher” Jonsson Försvarare
Daniel ”Nykan” Nykvist Mittfältare
Admir Hamzic Försvarare
Gustav Isacson Försvarare
Peter ”Hilmer” Hilmersson Målvakt
Martin ”Frallan” Ingvarsson Anfallare
Martin ”Burgos” Henriksson Målvakt
Filip Hammarbäck Mittfältare
Henrik Andersson Mittfältare
Dennis Sandhu Försvarare
Markus Englund Mittfältare
Pontus Rossing Försvarare
Emil Beijer Mittfältare
Alexander Westman Försvarare
6 1 2 1

Personal: Gustav Isacson
Ordförande fotbollssektion: Torbjörn Jonsson

Axbergs IF