Efter mycket om och men kan vi äntligen släppa en trevlig nyhet för Kilsmo IK. Tränarduon för 2022 är klara och det är två spännande namn som tar över ansvaret efter Timmy Andersson.

Vår futsal/interim coach Gustaf Jonsson har skrivit på och blir en permanent lösning. Som ni alla vet hängde han väldigt löst under futsalsäsongen men har efter det imponerat internt och får nu chansen att leda laget även utomhus. Men som texten avslöjar kommer han inte göra detta själv utan vid sin sida kommer han få Martin Ingvarsson, Martin som även han rekryteras internt. Vi på hemsidan lyckades att få en sittning med vår tränarduo och höra om deras tankar kring säsongen 2022.

Först och främst får man gratulera till jobben och hur är känslan när allt är klart?
Gustaf: Känslan är god, detta har varit på tapeten länge och vi har diskuterat detta mellan oss under vintern så det känns väldigt skönt att krita på.
Martin: Som Gustaf säger har frågan varit uppe länge men diskussionen har handlat mest om man är beredd att ta steget från plan till tränarbänken och vi kände väl båda två att nu är det läge.

Ni tar steget från spelare till tränare, är ni slut som spelare?
Gustaf: Nej absolut inte, vi båda två går väl under begreppet ”spelande tränare” men finns det 11st friska spelare går dom före oss på plan.
Martin: Vi vet ju sen tidigare att truppen inte alltid är den bredaste så spela kommer vi förmodligen behöva göra men målet är att alltid ha 11st som är bättre och förtjänar mer speltid än oss.

Vilken prägel kommer ni sätta på laget?
Gustaf: Vi kommer fortsätta på det spåret Timmy har satt, roliga träningar och frihet under ansvar. Den prägeln vi kommer sätta är en tydligare spelidé och en grundplan så att alla spelare drar åt samma håll.
Martin: Vi har tillsammans tagit fram en spelidé som vi tror på och det blir en del nytt i sättet att spela men vi har tillräckligt kompentent spelartrupp så den övergången kommer bli smärtfri.

Vad kommer bli bättre 2022 mot tidigare år?
Gustaf: Resultaten är det givna svaret.
Martin: Resultaten kommer bli bättre.

Vad ser ni mest fram emot med säsongen?
Gustaf: Att få komma igång och jobba med gruppen, vi tror starkt på den gruppen vi har och alla är bra människor så det kommer bli riktigt roligt.
Martin: Man brinner för fotboll och det ska bli kul att få vara tränare igen. Att få jobba ihop med Gustaf och med spelartruppen är det jag ser mest fram emot.

Vi välkomnar Gustaf & Martin till tränarbänken och önskar dom lycka till under säsongen.