En svag inledning på matchen och direkt fick vi kämpa i uppförsbacke. Vi kämpar oss in i det men orkar inte riktigt hela vägen. Får ta detta som en läxa för framtiden. Det går inte att tro att man bara kan ställa in skorna.

Matchen inleds trevande och vi väljer att backa hem i försvaret och låta våra motståndare rulla runt. Så långt ser det bra ut. När vi sedan har bollen så går vi framåt. Dock har vi lite bråttom med att hitta dem avgörande passningarna mot ett samlat försvar. Söder bryter ett uppspel och blixtsnabbt slår dem om till kontring. Credd skall ges till söder som är riktigt starka i kontringarna, kommer med mycket folk och tar allt som oftast rätt beslut. 1-0 till Söder tidigt och det märks tidigt att detta kan bli jobbigt.

Vi kämpar oss dock in i matchen igen och Julle kan sätta kvitteringen. Därefter är det som vi faller tillbaka till inledningen igen och slarvar framåt och ger Söder möjligheten att ställa om. Två snabba från Söder och uppförsbacken är enorm. Vi tar timeout och snackar ihop oss. Med en tvåmålsledning tillåts vi av Söder ha mera boll och dem inriktar sig ännu mera på snabba omställningar men Hilmer i målet är vaken och kan ett par omgångar avvärja långa uppspel på framåtstörtande söderspelare.

Vi lyckas reducera till 3-2 genom Filip och spelet ser bättre och bättre ut, känslan är att kvitteringen är nära. Men tiden går och går och med 5 min kvar väljer vi att plocka målvakten och spela med Martin i mål. Dock lyckas vi inte komma till några direkta farligheter utan det är istället Söder som på en frispark i slutet lyckas hitta igenom med en frispark.

Tungförlust men samtidigt en riktigt bra motståndare, vi får ta det som uppvärmning inför avslutande matcher i serien och AIF-cupen.

Denna match skumkronor:
3 skumkronor, går till Filip. Hal som en ål och ständigt ett hot för motståndarna, ett mål och ligger bakom mycket framåt.
2 skumkronor, går till Julle. Avig, rivig och ständig ett hot för motståndarförsvaret, måste var hemsk att möta.
1 skumkrona, går till Frallan. Tar ett stort ansvar på planen och hjälper oss att lugna ner spelet.

En svag start gjorde det tufft från början, vi repar oss men uppförsbacken var för brant. Nästa match är mot Övfre Adolfsberg, tisdag den 3:e dec kl. 20:45 i Almbyskolan, väl mött!

Detaljer

Tid League Säsong Match Day
07:28 Futsal, Div. 4 södra 2020 2019-11-26

Resultat

LagMålUtfall
Örebro SK Söder0Vinst
Kilsmo IK2Förlust

Örebro SK Söder

Kilsmo IK

Oskar Andersson Anfallare
Daniel ”Nykan” Nykvist Mittfältare
Peter ”Hilmer” Hilmersson Målvakt
Martin ”Frallan” Ingvarsson Anfallare
Filip Hammarbäck Mittfältare
Dennis Sandhu Försvarare
Sebastian Sibe Groth Mittfältare
Markus Englund Mittfältare
Otto Hietanen Mittfältare
Julius Jadling Anfallare
2 1 1 6

Huvudtränare/Futsal Coach: Gustaf Jonsson
Materialförvaltare: Joel Järnberg