Med anledning av att vår tränare Timmy Andersson valt att testa vingarna i KIF Örebro söker vi nu en ny fotbollstränare till herrlaget.

Kort om Kilsmo IK fotboll

Kilsmo ligger ca 4 mil sydöst om Örebro. Klubben grundades 1927. Fotbollens glansdagar var under 80-talet när man var så högt som i division 3. Därefter har man främst huserat i dom lägre regionala divisionerna. 2019 slogs laget ihop med tidigare Real Örebro och tog över deras plats i div.5. Även stommen av spelare kommer från tidigare Real Örebro. Säsongen 2021 slutade vi näst sist i division 5 och spelar således nästkommande säsong i div. 6.

Lite kort om laget

Truppen består av som tidigare nämnt av främst spelare från tidigare Real Örebro. Medelåldern ligger någonstans runt 30-år. Vi har tidigare tränat 1-2 ggr i veckan plus matcher. Träningarna har främst gått ut på att ha roligt och röra på sig. Vi efterfrågar således en tränare som har detta som främsta mål med träningarna men som kan bidra med fokus och kravställning. Träningarna har främst genomförts i Örebro på Brickebackens IP/Sörbyvallens konstgräs/Almby Skolans Idrottshall. Planen är att så ske även 2022 men att vi gärna ser att minst en träning i månaden är i Kilsmo.
Vid match har vi tidigare spelat främst en 4-3-3 uppställning men det har varierat beroende på tillgängliga spelare. Vi efterfrågar en aktiv matchcoach med en tydlig och enkel spelidé. Viktigt vid match är att samtliga uttagna spelare får speltid. Tränaren skall vidare ansvara för fokus och en tydlig kravställning på vad en spelare förväntas göra och kunna förklara detta på ett bra sätt. Samtliga hemmamatcher i seriespelet genomförs på Kilsmovallen.

Ansvarsuppgifter som A-lagstränare i Kilsmo IK

• Att ansvara för A-lagsträningar 1-2 ggr i veckan i enl. med nivå som kommit överens med fotbollskommittén.
• Att ansvara för laguttagningar och kallelse till A-lagets matcher (i samarbete med ev. lagledaren).
• Att redogöra till styrelse för a-laget, på plats eller via länk.
• Att förbereda, coacha och utvärdera A-lagets matcher.
• Att ansvara för planering av lagets träningsmatcher (i samarbete med ev. lagledaren).
• Att ansvara för att alla känner sig välkomna och fördela uppgifter till spelartruppen.
• Att ansvara för A-lagsverksamheten inför fotbollskommittén samt delta i möten med densamma.
• Att komma medförslag/presentera till ev. nyförvärv och se till att dom passar in i A-lagstruppen inför fotbollskommittén.
• Att ansvara för närvarorapportering i idrottonline.
• Att dela ut skumkronor efter genomförd match till de tre bästa kilsmospelarna.

Sammanfattning:

Det viktigaste för Kilsmo IK som fotbollsförening är inte dina tidigare meriter som tränare utan att du kan passa in i gruppen men samtidigt har distansen att kunna vara auktoritär och tydlig. Vi ser inga problem med att du tar med dig personer i arbetet som hjälper dig att genomföra dina uppgifter så som tex. Lagledare, materialförvaltare mm. Så länge dessa uppfyller ovan kriterier. Ersättning erhålles/utbildning enl. överenskommelse med fotbollskommittén.
Har du några frågor, funderingar eller ansöka, hör av dig till kontakt@kilsmoik.se