Säsongen är slut och hösten är här, lite efterlängtad fotbollsfritt är här. Under söndagen spelade vi årets sista match, hemma mot Lekeberg.

Det var verkligen höst när vi anlände till Kilsmovallen denna första söndag i oktober. Fuktigt i luften, vått i gräset, mjukt i marken och småkallt i luften. Läget inför matchen är att det skall väldigt väldigt mycket till för att vi skall hamna på negativt kval. Kumla skall då slå Sköllersta med väldigt många bollar och vi eller Lekeberg skall förlora och tappa i målskillnad.

Matchen inleds och det är mycket långbollar fram och tillbaka. Lagen byts av att anfalla men inga riktigt farliga chanser skapas. Det dröjer till den 29:e minuten tills första målet kommer. Tyvärr för vår skull så är det Lekeberg som efter en långboll kommer runt på kanten och kan frispela en medspelare i mitten, inget att göra för Hilmer i kassen. Spelet fortsätter som innan och inte mycket ordnat spel, svårt också då bollen fastnar i det tjocka gräset. I den 35:e minuten så utökar Lekeberg sin ledning till 0–2 när man kommer runt på kanten och bombar in bollen vid första stolpen. Vi lyckas dock få till en reducering innan halvtid när Sup trollar på kanten och slår in bollen till undertecknad efter möda kan stöta in bollen i mål.

Halvtid och en match där inget av lagen varit bättre än det andra. Vi gör ett gäng byten för att få in lite pigga ben. Matchen drar igång och fortsatt ställningskrig och mycket långa bollar. I den 58:e kommer dock 1–3 till Lekeberg. Missförstånd i försvaret leder till att en Lekebergspelare kan komma fri med Hilmer och inte mycket att göra.

Vi repar dock mod och i den 70:e minuten drar Filip iväg ett långskott, han som inte skjutit på hela säsongen. Bollen får en fin båge och letar sig in i Lekebergsmålet. Efter målet så försöker vi trycka på framåt men tyvärr så blir det inga flera mål. Närmast är Nykan, när han smugit med framåt och väggspelat sig fram till ett farligt läge som bara Nykan kan.

Match och säsongen är slut och vi har säkrat fortsatt spel i division 5 även nästa år. För att detta skall vara möjligt så kommer det krävas att vi blir fler personer, spelare och ledare kring fotbollen i Kilsmo. Så känner du att fotboll och Kilsmo IK är något du vill engagera dig i under 2021 så tveka inte på att höra av dig. Alla kan bidra på sitt sätt med allt från, hjälpa till vid hemma matcher, div uppgifter kring laget och material, hemsidan, träningar, spelare mm. Så har du idéer eller engagemang, hör av dig till kontakt@kilsmoik.se

Vad händer härnäst? Vi är anmälda till futsalserien även detta år. Inomhusträningarna kommer att inledas den 20/10 i Almbyskolan likt förra året. Vi kommer att träna mellan 21–22 så se till att vara i tid så kan vi utnyttja tiden till max. Är du sugen på att komma och testa på så hör av dig till provspel@kilsmoik.se.

TACK FÖR ERT STÖD 2020!

Detaljer

Tid League Säsong
15:00 Division 5 2020

Resultat

Lag1:a halvlek2:a halvlekMålUtfall
Kilsmo IK112Förlust
Lekebergs IF213Vinst

Lekebergs IF