Då var Futsalsäsongen igång och vi började med en hemmamatch i tajta Almbyhallen.

Gustaf ”Fletcher” Jonsson som pga klena fötter och andra skador har avslutat sin futsalkarriär och har tagit över som tränare. Det tar inte mindre än 10 minuter i omklädningsrummet och han har satt ner foten och visat vem som bestämmer, det kommer inte bli något tjafs denna inomhussäsong och han kommer styra med järnhand. Det hela hänger på en tunn tråd om han kommer tappa omklädningsrummet redan innan första avspark men han ställer sig upp på Sir Alex manér och klargör att ingen spelare är större än klubben och dörren är där om någon är missnöjd.

Ny tränare och nytt sätt att ta sig an matchen, vårt tidigare stenhårda man-man försvar är som bortblåst och vi ska börja med zon-försvar och eftersom alla är livrädda för Fletchers hårtork i paus går vi ut och spelar lojalt mot tränaren men tyvärr väldigt passivt. Kosova får diktera matchen från start men vi håller vårt zon-försvar och den känns aldrig farligt under första 5 minuterna. Vi blir tyvärr bekväma och samtidigt går Filip H sönder. Manfall, bekvämt och passivt är sällan en bra kombo och Kosova utnyttjar det till Max och gör både 1-0 och 2-0.

Ny energi i Kilsmo efter att Timmy Andersson toklurar målvakten med skott och kroppsfint samtidigt och enkelt rullar in reduceringen. Vi fortsätter första halvleken med att vara passiva och ett skott utifrån hittar in i Hilmers första hörn och 3-1 är ett faktum, ett faktum som står sig till paus. Hoppet fanns kvar tack vare Hilmer i mål efter att Martin ”Frallan” Ingvarsson försökt sig på det långsammaste och lojaste tunnelförsök som sista man och han är nog skyldig Hilmer en bärs efter att ha räddat hans arsle. Högröd ansiktet förklarar Fletcher att bara för vi spelar zon-försvar ska vi inte vara passiva, nu jävlar är det ändring i andra!

Som den magnifika matchcoach han är ändras taktiken till högt man-man försvar, nu ska det jagas och den som inte jagar kommer aldrig mer få sätta sin fot på Kilsmovallen. Med den höga pressen så blir det mycket mer spring i andra halvlek
och båda lagen turas om att byta chanser. Wael som har varit bra matchen igenom och bjudit på en hel del dribblingar bestämmer sig för att bollen ska in, viker in från vänster och avlossar stora kanonen, 2-3 och matchen lever. Strax
därefter blir det lite passivt och kommunikationsmiss, Kosova utnyttjar det återigen och gör 2-4.

Fletcher beordrar ännu högre press och det börjar pratas om vilka som ska spela när vi plockar målvakten, hoten om att bli bänkad gör Martin ”Frallan” Ingvarsson livrädd och då för första gången i matchen lyckas med en dribbling, bollen vidare till David som fri med målvakten visar varför Bugge har tippat honom som skyttekung i år, ett avslut i klass med Ronaldo (väl vilken Ronaldo ni vill) gör han 3-4 och kvitteringsjakten känns rimlig igen. 4-4 målet kommer och den stora frågan är, är det ett fantastiskt avslut av Hilmer eller är det en målvaktstavla. Hilmer kastar bollen för att träffa Nykans huvud, men bollen dimper istället ner i målvaktens famn som tack vare Hilmers underskruv på bollen inte får tag i den utan bara lyckas att styra den i mål. Slutresultatet 4-4 känns rättvist, vi i Kilsmo var kanske närmre ett 5-4 mål i slutet men Kosova kunde ha dödat matchen tidigare.