Sista gruppspelsmatchen avklarad och en riktig islossning när Åmmebergs IF besegrades med hela 6-1.Förbundet gick tidigt ut med att cupens gruppspel skulle genomföras som planerat trotts att man valt att ställa in dom 6 första omgångarna av serien. Något som jag tror gladde båda lagen då alla såg taggade och redo ut för match.

Matchen inleds med att Åmmeberg väljer att slå sin bonusstraff. Även denna gång är det Hilmer så placerar sig mellan stolparna. Straffen är dock väldigt välslagen och han är aldrig riktigt nära att rädda. Domaren blåser igång spelet och båda lagen inleder trevande. Vi försöker ha tålamod och rullar runt lugnt och försiktigt. Något som gör det ganska lätt för våra motståndare att stänga av ytor. Detta resulterar i få chanser år båda hållen där Frallan har vårt bästa läge men tyvärr skjuter bollen i stolpen. Åmmeberg har å sin tur en nick i ribban som farligaste läge, en boll som Burgos efter matchen menade att han självklart hade koll på.

Vi lyckas dock få in kvitteringen strax innan halvtid. Inlägg från högerkanten som letar sig mot en fristående Viktor som tar ner bollen och skjuter ett halt skott som smiter in under målvakten.

Andra halvlek dra igång och vi flyttar upp spelet ytterligare och skapar mer och mer chanser. Slutligen är det Viktor som kommer fri med målvakten efter fin framspelning av Markus, han gör inga misstag och placerar kyligt in ledningsmålet. Därefter rullar det på målmässigt. Oskar får äntligen sätta två bollar, framspelad av Henke x2. Därefter på en hörna där bollen studsar runt i straffområdet får Henke iväg en snedträff och bollen letar sig in i mål. Slutligen så kommer Viktor runt på vänsterkanten och hittar till undertecknad som kan stöta in bollen med en utsida.

Riktigt skönt att det äntligen lossnar målmässigt, även spelmässigt kändes det bra med mindre andel felpass och bättre rörelse. Matchens plus går till Henke som är överallt och kröner insatsen med två assist och ett mål.

Nästa match är lite oklart när den blir av. Detta som följd av att som tidigare nämnt dom 6 första omgångarna i serien ställts in. Dessa har dock omvandlats till träningsmatcher där lagen själva får välja om dom skall spelas. Vi har sedan valt att ställa in första matchen hemma mot Lindesberg då den ligger lite fel med påsk och allt. Därmed ser det ut som att nästa match blir lördagen den 18 april borta mot HOIF. Dock inget som är skrivet i sten varpå kommer mera info närmare inpå.

Detaljer

Tid League Säsong
19:00 Distriktscupen 2020

Resultat

Lag1:a halvlek2:a halvlekMålUtfall
Kilsmo IK156Vinst
Åmmebergs IF101Förlust

Kilsmo IK

Gustaf ”Fletcher” Jonsson Mittfältare
Oskar Andersson Anfallare
Rickard Larsson Försvarare
Daniel ”Nykan” Nykvist Försvarare
Philip Wireklint Försvarare
August-Petter ”A-P” Ernst Försvarare
Gustav Isacson Försvarare
Peter ”Hilmer” Hilmersson Målvakt
Martin ”Frallan” Ingvarsson Anfallare
Martin ”Burgos” Henriksson Målvakt
Supanai ”Mod” Baipa-om Anfallare
Henrik Andersson Mittfältare
Dennis Sandhu Försvarare
Markus Englund Mittfältare
Otto Hietanen Mittfältare
Viktor P Svensson Anfallare
6 6 19

Personal: Timmy Andersson
Ordförande fotbollssektion: Torbjörn Jonsson

Åmmebergs IF