Årets första trepoängare bärgad och hela fyra mål framåt. Nu är vi på gång! Innan vi avhandlar matchen mot Axberg så vill jag bara nämna några ord om matchen i fredags mot Pålsboda i cupen.

Matchen spelades som sagt på långfredagen och avsåg sista omgången av Myresjöhus cup. Varken vi eller Pålsboda hade möjlighet att gå vidare efter att ha förlorat våra två inledande matcher mot SMÅ och Stene. Vi inledde matchen lite trevande och en inte allt för stor trupp gjorde att många fick spela på ovana positioner. Själv fick jag ställa mig i mål då Bugge var lite sen. Det varma vädret och den lite ojämna planen gör att spelet inte är det vackraste. Vi skapar några lägen och borde kanske gjort ett eller två mål men 0–0 står sig halvleken ut. Pålsboda som tillvardags spelar i division 7, väljer att slå sina 2 bonusstraffar i halvtid och båda sitter högt och välplacerat varpå 0–2 är ett faktum. Ju längre matchen lider så är känslan att vi ger upp och i slutet så gör dem både 0–3 och 0–4. För att sammanfatta en riktig skitmatch från vår sida.

Då så, nu till seriematchen mot Axberg. Matchen spelades på Lillåvallens konstgräsplan i ett fantastiskt vårväder. Det faktum att matchen spelades på konstgräs kändes verkligen som att det gynnade oss. Vi inleder lite trevande och Axberg står upp bra och är dem som är hetast i inledningen av matchen. Desto längre matchen lider så tycker jag att vi hittar våra positioner och får mer och mer kontroll på matchen. Det är dock Axberg som tar ledningen efter markeringsmissar i Kilsmo försvaret. Ett inkast vid hörnflaggan skarvas in av Realbekantingen Roy och framför mål får en ohotad Axbergspelare enkelt nicka in ledningsmålet. Som sagt slarvigt i försvaret, men inte mycket att gråta över.

Efter Axbergs ledningsmål så tar vi tag i taktpinnen och efter att Andreas snurrat upp sin ytterback två gången och serverat Petter på bortre stolpen så har vi vänt på matchen, 1–2 och mersmak. Men som så många gånger tidigare så slarvar vi och Axberg får göra 2–2 innan halvleken är slut.

I den andra halvleken så tar vi tag i det igen och efter en hörna så samlar Markus upp bollen och slår in ett inlägg, ett inlägg som letar sig förbi Axbergs målvakten och hela faderullan. Vi har lägen att göra fler mål men det var varken Andreas eller Oskars dag utan istället så är det Frallan som med sin första touch trycker in en retur på ett bra avslut från Petter. 2–4 och nu känns det som att vi har kontroll. Men i likhet med många andra gångar så sjunker vi med laget i slutet av matchen och får det långt mellan lagdelarna. Axberg trycker på och efter en tilltrasslad situation så lyckas en Axbergs spelare toffla iväg ett skott som får en märklig båge och letar sig in bakom Bugge i målet, inte mycket han kan göra utan läget skulle helt enkelt inte ha fått uppstå.

Sedan är det jobbiga 10 minuter där Axberg flyttar upp mycket folk vilket skapar oreda i försvaret. Vi lyckas dock freda oss och efter att vi rensat bort bollen ett par gånger så blåser till slut domaren av och årets första trepoängare är ett faktum. Vi tar med oss det stundtals fina spelet och att vi ändå gör 4 mål och har bud på flera.

Till helgen är det derbydags då vi på lördagen gästas av serieledaren SMÅ IF. Matchen kommer spelas kl. 15:00 på Kilsmovallen. Vi hoppas på fint väder och att många tar sig ner för att heja fram oss till ytterligare tre poäng.