En match som avgjordes på en hård och studsig plan efter mycket kamp, på en straff i slutet av första halvlek.

Vi inleder matchen lite trevande och försöker hitta bollar i djupet, både i mitten och på kanten. Dock blev många förkorta och fastnade på försvararen. Ibland hade vi dock turen med oss och en lurig studs hjälpte oss att komma igenom. Bakåt kändes det rätt lugnt med många bollar som rann hela vägen ner till Hilmer i kassen.

I slutet av första halvlek löper sig Edvard fri i djupled, han får bollen och precis efter han tagit den med sig blir han bryskt fälld av Mariebergsbacken. Straffen är solklar och efter att Ahonen frågat om lov för att ta den, dundrar han in ledningsmålet bakom en chanslös Mariebergsmålvakt.

I halvlek pratar vi om att inte falla ner och bli långa i laget men som vanligt när man leder är det oundvikligt. Andra halvlek drar igång och till en början är det ett ganska böljande spel där båda lagen har ungefär lika mycket boll. Men ju längre matchen lider så kommer vi längre och längre ner i banan och tillåter Marieberg att komma till lägen. Ofta är det lägen som uppstår i slump och det är inte bara en eller två bollar som tar på någon och skulle kunna ställa till det.

Lyckligtvis har vi lite tur med studsarna och lyckas hålla ut hela vägen. Vi gör en riktig kämpainsats och alla är med och bidrar. Spelet kan absolut bli bättre men vad gör det när man vinner.

Nästa match spelas på söndag den 19:e maj på Kilsmovallen, det är reservlaget som tar emot Latorp 2 och matchen börjar kl. 17:00. Nästa match i division 5 spelas nästa torsdag och då är det seriefinal mot Sköllersta på Sköllervallen.

Slutligen för er som inte noterat det så kommer det under lördagen genomföras en arbetsdag på Kilsmovallen med start kl. 8:00. Alla som kan och har möjlighet är hjärtligt välkomna att komma och bidra med det dem kan. Kommer att bjudas på enklare förtäring för dem som är med.