En extremt viktig match för oss i Kilsmo inför. Det var nu vi var tvingade att börja ta poäng om hoppet om division 5 skulle fortsätta leva. Det började bra men blev väl inte riktigt som vi hade hoppats.

Inför matchen var stämningen uppskruvad, taggningen kändes bättre än på länge och många villa säga sitt innan match. Vi inleder sedan matchen starkt och går in i närkamper och själva intensiteten i vårt agerande kändes riktigt bra. Under fösta halvlek fick vi till fina spelvändningar som resulterade i att vi kunde komma runt på kanterna. Inspelen kom in men bollen ville inte riktigt in. Bakåt kändes det stabilt och alla tog sitt ansvar defensivt. Jämför man med matchen mot Sköllersta så var vi närvarande i närkampsspelet på ett helt annat sätt. Vi gick dit och gjorde det jobbigt för Lekeberg. Detta resulterade i att dom allt som oftast blev tvingade till en längre boll upp mot deras anfallare. Något som får ses som lite av drömmen för en långsam mittback som en annan, speciellt när vi kunde falla ner och allt som oftast attackera bollen framåt, allra helst med huvudet.

Ju längre matchen led så började dock känsla krypa sig på att, ”va fan, hur kan bollen inte gå i nät?” Trotts massor med chanser så ville bollen inte in. Detta kan säkert härledas till att vi haft en tung period och inte riktigt är vana med dom lägena. Men så tillslut, efter mycket bök i Lekebergs straffområde så letar sig bollen fram till Kalle som trycker in ledningsmålet. Psykologiskt viktigt precis innan paus och välförtjänt.

I halvlek är känslan god och vi tycker nog vi är närmare 2-0 än 1-1. Men i andra så ser det sedan inte lika bra ut.

Allt springande i första kanske tar ut sin rätt men oftare och oftare tillåts Lekeberg kliva upp och attackera vårt försvar på nära håll. Vi tappade lite udd framåt och fick inte mycket med oss. Ett exempel var när Hannes var på väg igenom men blev neddragen utan påföljd. Istället så får Lekeberg komma upp i positioner och spela runt utanför vårt straffområde. Ett tamt avslut avlossas och studsar på ett par stycken och ställer Hilmer i målet helt. Vi försöker repa mod och trycka på men segermålet vill inte in. Vi har en boll inne i slutet men blir avblåsta för ruff.

Matchen slutar 1-1 och känslan är att vi gav bort segern. Dock förlorade HOIF under söndagen med 3-5 hemma mot Söder vilket innebar att vi gick upp på kvalplats med bättre målskillnad än dom. HOIF har i dom två sista omgångarna kvar att möta lokalrivalen Sköllersta och sedan Ett uppflyttningsjagande Hovsta. Vi har nästkommande match en tuff bortamatch mot Linde och avslutar sedan mot serieledande Nordic (a.k.a. lilla Brasilien). Förhoppningsvis är dom redan klara segrare då och inte lika motiverade.

Slutligen, superkul att se att fler och fler har hittat våra livesändningar på Min fotboll. Genom att titta på matchen så bidrar ni till fotbollen i Kilsmo. Om du inte redan sett matcherna så går det lika bra att se i efterhand!

Detaljer

Tid League Säsong Match Day
11:49 Division 5 2021 20210919

Resultat

Lag1:a halvlek2:a halvlekMålUtfall
Kilsmo IK101Oavgjort
Lekebergs IF011Oavgjort

Kilsmo IK

Dennis Sandhu Försvarare
Henrik Andersson Mittfältare
Andreas Ahonen Anfallare
David Togmat Anfallare
Hannes Botvidsson Anfallare
Kalle Jansson Mittfältare
Gustav Isacson Försvarare
Otto Hietanen Mittfältare
Amir Jafari Mittfältare
Markus Englund Mittfältare
Fredrik Melin Mittfältare
Gustav Yngerlöv Försvarare
Filip Hammarbäck Mittfältare
Gustaf ”Fletcher” Jonsson Försvarare
Philip Hedbris Mittfältare
Peter ”Hilmer” Hilmersson Målvakt
1 1 6

Personal: Timmy Andersson

Lekebergs IF