Utomhussäsongen är ett minne blott och avfirad med en hejdundrande avslutningsfest. Så nu är äntligen futsal säsongen igång. Under gårdagskvällen gästades vi i Almbyskolans bollhall utav IFK Kumla 2.

Det var en match där viljan att vinna slog ungdomlig entusiasm. Matchen inleds och ganska tidigt inser vi att detta kan bli jobbigt. Kumlaspelarna springer och springer men vi gör det bra när vi har boll och vågar hålla i den. Men så i slutet av halvleken så blir vi lite väl passiva och en Kumlaspelare får ganska nära mål avlossa ett skott mot en väldigt skymd Hilmer i målet. Bollen letar på något märkligt sätt sig igenom hopen av spelare framför mål och slutligen in i nätet. Surt när vi i övrigt gjort en väldigt bra halvlek och även varit när att sätta dit den ett par ggr.

Så i slutet utav första halvlek jobbar vi till oss en frispark nära Kumlas mål. Frallan kliver fram och dundrar in bollen i målvaktens hörn.

Andra halvlek har inte hunnit allt för långt när vi återigen får känna på hur det är att ligga under. Men återigen så visar vi styrka och nästan direkt efter avspark går bollen till Markus på mittplan. Han får till vår och säkert sin egen förvåning vandra relativt ohotat framåt i banan och avslutar med en riktig rökare rakt upp i nättaket bakom en förvånad Kumlamålvakt.

Därefter tycker jag vi tar tag i matchen igen och slutligen kommer så ledningsmålet. Efter fint klapp-klappspel går bollen till Julle som med vaden stöter in bollen i målet. Det skall dock svänga ytterligare när trötta ben ger Kumla chansen in i matchen, 3–3 men fortsatt tid att spela på. Så tillslut så kommer det som blir segermålet. Det är ingen mindre än Timmy som kliver fram. Han som redan i första halvlek gått av med en bristning i vaden. På äkta Romariovis glider han elegant in från kanten och med en avspänd och vad som ser så enkelt ut, placerarar han in bollen i målvaktens bortre stolprot med en tåfjutt.

Riktigt gött att inleda serien med en seger. Man kan lätt dra slutsatsen att det var en coachseger, i dubbel bemärkelse. Vill dock lyfta fram samtliga spelare som verkligen tar jobbet och inte ger Kumla någonting. Vi ville vinna mera helt enkelt.

För att markera att det är futsal det handlar om så har vi valt att inte dela ut några träskor under futsalsäsongen. Istället har vi efter långa diskussioner kommit fram till att vi skall dela ut skumkronor till Kilsmos tre bästa spelare per match.

Denna match skumkronor:
3 skumkronor, går till Frallan som visar att det här med futsal kan han. Bidra med sitt lugn och teknik till att vi alltid har någon att spela upp på och sedan lugna ner spelet när det behövs. Omöjlig att ta bollen av för dagen.
2 skumkronor, går till Hilmersson i målet. Skrämmer skiten ur motståndarna med sin storlek och orädda målvaktsarbete. Går några riktigt viktiga räddningar, ger även övriga laget trygghet med sitt stabila spel.
1 skumkrona, går till Dennis som fick ta emot mycket stryk under matchen men jobbar stenhårt både framåt och bakåt.

I en sådan här krigarseger vill man ge till alla inblandade men tyvärr är det emot tävlingsbestämmelserna.