I säsongens sjätte match kom äntligen säsongens första vinst, detta efter bottenkonkurrenten Fellingsbro besegrats med 3-1 på hemmaplan.

Första halvlek präglades av två lag som inte ville förlora och då blev det två lågt stående lag och halvdåligt passningsspel. Kilsmos bästa möjligheter skapas när vi vinner boll högt på Fellingsbros planhalva, men det blir aldrig riktigt 100% lägen då Fellingsbroförsvaret blockar skott eller sista passningen. Gamla vanor är svåra att bryta och som brukligt gör vi en riktigt svag sista kvart av första halvleken. Fellingsbro radar upp hörnor och får några riktigt bra lägen men Otto i målet gör lika många otroliga räddningar samt Moises som räddar en retur på mållinjen. Fellingsbro blir lite frustrerade efter dom missade möjligheterna samt blivit rånande på en solklar straff.

Andra halvlek är 2 minuter gammal när 1-0 kommer, Filip Hammarbäck når högst på en hörna och skarvar den snyggt i bortre.

I 54e minuten gör domaren allt för att få uppmärksamhet, han blåser straff till Fellingsbro och det är den billigaste som någon domare dömt. Hans motivering blir ”Ni fick ju inte straff emot er i första så nu var det dags”. Horribelt domslut och horribel förklarning, när Fellingsbrospelarna berättar på plan att dom tänkt anmäla domaren redan på försäsongen efter en träningsmatch så förstår man att det inte är första gången han är ute och cyklar i sina domslut. Straffen är bra och matchen är utjämnad.

Men 11 minuter senare vill domaren vara i fokus igen, denna gång blåser han straff till Kilsmo och även denna är tveksam, motiveringen ”ni fick en billigare straff” tror jag Fellingsbrospelarna har svårt att köpa. Dennis är dock säker och Kilsmo har återigen ledningen.

Matchminut 70 så dödar Alexander Blomberg den här matchen efter en lång utspark från Otto suger Alle ner bollen och ensam mot två försvarare gör han inga misstag utan lurar dom innan han lägger in 3-1.

Kilsmo krigar på och försvarar helhjärtat sista 20 minuterna och Fellingsbro är helt ärligt aldrig nära ett reduceringsmål.

Matchens skumkronor (utdelat av Torbjörn Jonsson)
3st: Gustaf Jonsson, riktig gigant hela matchen i försvaret. Förlorade noll dueller under 90 minuter.
2st: Otto Hietanen, kliver fram i första halvlek och håller 0-0 till paus och är lugn och stabil i andra halvlek.
1st: Alexander Blomberg, Nyttig offensivt hela tiden och gör mål. Men framförallt gör han en kanonmatch defensivt med hårt arbete och störde Fellingsbros uppspel hela matchen.