Äntligen är det dags för match, som vi har väntat. Vi inleder med tävlingsmatch direkt då vi tar emot ÖreBoIS på Lugnets konstgräsplan i distrikscupen. Ett ÖreBoIS som vi aldrig mött tidigare och vet väldigt lite om.

Vintern börjar lida mot sitt slut och den sista snön kämpar sig kvar men får det svårt mot ytterligare lite regn. Vi har haft en fin uppstart på säsongen med många på träningarna och flera nya ansikten. I truppen för matchen återfinns inte mindre än fyra nya ansikten och några nygamla.

Våra motståndare ÖreBoIS fick en lite oväntad start i cupspelet när man fick sin match mot gruppens tredje och sista lag, IFK Askersund, inställd pga att Askersund inte fick ihop lag. Således spelar dom för att vinna gruppen och säkra en slutspelsplats i matchen mot oss. Har försökt läsa på vilka dessa ÖreBoIS är och det verkar vara likt vi en gång var i Real Örebro, en kompis förening. Kan inte se att dom tidigare deltagit i några tävlingssammmanhang varpå detta torde vara deras första år trotts att klubbmärket säger 2021. Även om första matchen i cupen blev inställd så har man hunnit med att spela två träningsmatcher. En mot FC Örebro Nordic samt en mot Scandinavian FC. Matchen mot Nordic vet jag inte hur det gick i och känns svårt att dra några slutsatser av den då Nordic troligtvis inte fått hit några brassar ännu. Matchen mot Scandinavian slutade dock med vinst för våra motståndare, då man betvingade division 4 laget med 4-1. En riktigt fin skalp för ett helt nytt lag.

Vi i Kilsmo har inte spelat några matcher ännu då vi fick ställa in matchen mot Glanshammar efter lite avhopp och sjukdom. Dock har det hänt en hel del sedan fjolårssäsongen. Några har tyvärr lämnat oss då man flyttat eller helt enkelt tappat suget. Dessutom har vi tappat vår demontränare Timmy Andersson som valde att testa vingarna i KIF Örebro. Som efterträdare har undertecknad tagit över och med mig har jag fått Martin ”Frallan” Ingvarsson. Martin som med sin känsla för fasta situationer och taktiska kunnande kommer bli en stor tillgång för klubben.

Vad tror vi då om matchen? Som tränare vill jag se attityd, vilja och mod. ÖreBoIS känns som ett kompetent lag utifrån det lilla vi vet och det kommer bli en tuff match. Viktigt blir att ta jobbet och se laget före jaget. Viktig även att vi kan dra nytta av den rutin som laget besitter och inte falla in i motståndarnas spel utan följa vår matchplan. Tror som sagt på en jämn tillställning men där vi drar det längsta strået och vinner med uddamålet. Målet kommer från en revanschsugen Filip Hammarbäck som efter att han en hel vinter fått höra att hans miss mot HOIF i förra årets första seriematch kostade oss division 5 platsen.

Matchinfo:
När? Söndag kl 20:15
Var? Lugnets konstgräsplan
Inträde? Nej, blir när vi kommer ut till Kilsmo.

Väl mött!