Äntligen är hösten här och med den, en efterlängtad seriepremiär! För motståndet står ingen mindre än lokalkonkurrenten HOIF, hemma på Kilsmovallen.

Det kommer med stor säkerhet att vara två riktigt taggade lag som på torsdagskvällen ger sig ut på Kilsmovallan likt kossor vid vårens kosläpp. För även om båda lagen har spelat matcher innan sommaren, tränings- och cupmatcher, så är det seriespelet som är höjdpunkten. Senast lagen möttes var en riktig holmgång med 5 mål, 10 varningar och 2 röda. Den gången var det HOIF som drog det längsta strået och vi har således en revansch att utkräva.

Stämningen på Odenvallen i Odensbacken är inte särskilt förhoppningsfull. HOIF hade INTE övertygat i inledning av 202. 3 förluster på tre försök. Först förlust med uddamålet i träningsmatch mot Kumla BK, sedan torsk 0-2 mot Stene hemma på Odenvallen, även denna gång i träningsmatch. Man avrundade sedan våren med att torska i första omgången av Myresjöhus cup med hela 5-1 mot division 7 laget Skyllberg. Visserligen var två av målen på bonusstraff, men ändå inget styrkebesked.

Vi i Kilsmo har haft en helt okej start på 2021 med facit 2 vinster och en förlust. Först vinst med 2-3 i cupen mot Garphyttan, sedan 0-1 vinst i träningsmatch mot Lillkyrka och slutligen uttåget ur Myresjöhus cup mot Karlslunds P19 med klara 2-5. Spelet har stundtals sett bra ut men det har märkts att vi inte spelat på ett tag. Dock tror jag inte att själv spelet är vad som kommer vara avgörande utan viktigast kommer som alltid att vara inställningen och vad man är villig att göra för att vinna. Finns bara detta på plats kommer poängen att trilla in.

Så vad tror vi då om matchen? Som tidigare nämnt så finns lite av en historia om tuffa matcher mot HOIF med en hel del snack, varningar mål mm. Ska dock tilläggas att vad som händer på planen stannar där och när väl matchen är avslutad så finns inga sura miner lagen emellan. Känslan är att det mycket väl kan sluta med en delad poäng där båda lagen inte vill inleda serien med en förlust, dock är förhoppningen at vi i Kilsmo skall vilja lite mera och lyckas bärga alla 3 poäng. Slutligen hoppas vi att så många som möjligt tar sig ner till Kilsmovallen och hejar fram oss. Kiosken kommer vara öppen och säkerligen kommer även dansbandsmusiken att skråla från högtalarna. Kan inte utlova något skönspel på plan men likväl mycket känslor och kamp, det som gör att man älskar amatöridrotten.

Matchinfo:

När: Onsdagen den 5:e augusti, kl. 19:00
Var: Kilsmovallen
Inträde: 40 kr