Äntligen ska vi får spela match, när vi på söndag äntrar Kilsbergsvallen har det gått hela 245 dagar sedan vi senast spelade en tävlingsmatch. En allt för lång tid att behöva vänta på att göra något vi brinner för.

Som alla vet så råder en pandemi i världen, självklart har detta satt sina spår inom idrotten och för oss som utövar fotboll på amatörnivå. Från och med 1 juni så är det återigen tillåtet för oss att spela matcher, dock med vissa begränsningar. Vi hoppas nu att utvecklingen fortsätter och att vi kan få fortsätta. Nog om allt sånt, till matchen.

Då inget gruppspel kunde genomföras under våren har cupen i år fått ett rent cupspel. Detta innebär enkelmöten där vinnaren går vidare. I första omgången går lag från division 5–7 in. Därefter fyller övriga lag i regionen på i omgång 2 samt ÖSK går in i tredje omgången.

Vi i Kilsmo lottades i första omgången mot division 6 laget Garphyttans IF. Förra säsongen slutade man på en 7 plats i tabellen, precis ovanför kvalstrecket. Ser man till laget så är det inga namn jag direkt känner igen sedan min tid i klubben runt 2007–2009 mer än några enstaka åldermän som gjort sporadiska inhopp. Under säsongen 2020 så gjorde man 15 mål framåt och släppte in 26. Gällande insläppta så är det i paritet med konkurrenterna. Problemet verkar snarare ligga i andra änden av planen. Då det är relativt nyligen vi får träningsspela så har man ännu inte hunnit med detta men för den som är nyfiken har man match mot FK Kosova ikväll på Björkvallens konstgräs i Latorp.

Läget i Kilsmo lägret då? Det har sett bättre och bättre ut och det märks att vi fått in nya spelare med kvalitet. Intensiteten och kampviljan har öka. Förhoppningen är att några av våra nyförvärv skall få göra debut i den koboltblåa rustningen på söndag. Att hålla ögonen på, vår nya burväktare Jacob med fler skydd än Robocop, eller varför inte yrvädret Ahonen som i år går helt in för segern i poängligan, slutligen ytterligare ett nyförvärv, finsnidaren David, hal som en ål och med små vrickningar som ens för det uppmärksamme är svåra att se.

Vad tror vi då om matchen? Garphyttan har i form av lägre serietillhörighet en bonusstraff (1 straff per division men max tre får räknas). En straff ska vara mål så vi får nog räkna med att vi måste göra minst två mål för att ta oss vidare. Känslan är att det fixar vi och slutligen så blir det nog ganska målrikt. Tippar slutresultatet till 2–5, målskyttar Ahonen x2, Frallan 1, David och ytterligare ett nyförvärv Philip sprintar in en kasse.

Matchinfo:

När: Söndag den 6: juni, kl. 15:00
Var: Kilsbergsvallen
Inträde: Oklart då vi inte är hemmalag