Igår var det dags för vårsäsongens sista bortamatch. Vi åkte till Ervalla med förhoppningen att lämna sistaplatsen för första gången den här säsongen. Det pratades innan matchen om att det var två lågt stående lag och därför skulle tempot vara lågt och chanserna få.

Det tog ca 90 sekunder innan Martin hade löpt sig fri och med målvakten på mellis ska han bara lobba in bollen från 35 meter, men lobben är urusel och målvakten kan rädda.

Matchen fortsätter i konstigt tempo där både lagen vill snabbt framåt till offensivt straffområde och Ervalla är närmast att skapa någonting men avsluten får tas långt utifrån eller från snäva vinklar.

17 minuter in i matchen jobbar Alle fram en frispark som han tar hand om själv, en studs precis innan målvakten för att returen går rakt ut där Edvin kommer framstörtande och trycker in 1-0. Ervalla får en superchans ganska direkt efter målet, men skottet går utanför.

Halvleken avslutas med två riktigt bra chanser för Kilsmo, först är det Alle som skjuter någon meter utanför straffområdet och bollen smiter precis utanför. Sen är det Fletchers tur att missa, en nick efter hörna räddas på mållinjen av en Ervallaförsvarare.

1-0 i halvtid till Kilsmo och det var med mersmak, Ervalla hade mest boll men Kilsmo dom absolut hetaste chanserna.

Andra halvlek hinner knappt börja innan 1-1 bollen sitter, Ervalla når högst på en hörna och bollen i mål. Man hinner undra vart matchen ska ta vägen och om Ervalla skaffar sig momentum nu men det blir helt tvärtom, Kilsmo tar över matchen helt.

Martin snappar upp en boll från när Ervalla är lite nochalanta i passningsspelet, han gör bort sista gubben och är helt fri i straffområdet men avslutet är så horribelt dåligt att man blir mörkrädd.

Alle är nästa man att få ett riktigt bra läge, han vänder runt utanför straffområdet men avslutet är inte bra den här gången heller. (Alle och Martin har skyllt ifrån sig på bollen). Edvin som har kommit in på plan igen efter lite vila skickar in ett tidigt inlägg på Martin som får kasta sig och skarva vidare bollen med foten, nu fick Ervallamålvakten göra en räddning och då gör han en riktigt bra räddning.

När klockan börjar ticka upp mot 70 minuter springer en Ervallaspelare offside och det kanske känns obetydligt men det som händer efteråt har nog inte hänt på väldigt länge i Kilsmo.

Mackan slår frisparken 10 meter till Nykan som passar bollen vidare till Fletcher, Fletcher passar en mötande Filip H som vid mottagningen sulfintar bort sin bevakning som var tvungen att byta direkt efter då det fortfarande snurrade i huvudet, Filip vidare till Mackan som hittar upp på Martin som väggspelar med Alle, blir fri och rullar in bollen i mål. Ett oerhört vackert fotbollsmål där bollen aldrig lämnade backen eller nuddades av en Ervallaspelare.

Tyvärr är glädjen kort då Ervalla kvitterar till 2-2 5 minuter senare och lyckas göra 3-2 i 82a minuten. Rykten säger att det är två offsidemål men jag säger att det är jävligt svårt som ensam domare att avgöra offsider.

Sista 8 minuterna blir det en kamp mot klockan för att hinna med kvittering, Fletcher flyttas upp som anfallare och Kilsmo lyfter in långa bollar mot straffområdet. Hörnor skapas och det är nära, speciellt när Fletcher når högst men målvakten gör en superräddning. Klockan tickar över 90 minuter och det börjar kännas tungt, men då kommer en lång boll som Fletcher är högst på och skarvar bollen till Alle som fri blir tokkapad i straffområdet. Straff i 91a minuten och Dennis är lika kall som vanligt, bollen utom räckhåll för målvakten och 3-3.

Matchens blåses av och poängen delas mellan lagen. En match som Kilsmo borde avgjort tidigt men man får ändå vara nöjd med 1 poäng när man kvitterar i 91a minuten. Jumboplatsen är lämnad och nästa vecka finns chansen att lämna nedflyttningsplatserna när Skyllberg kommer på besök för vårsäsongens sista match.