Förra veckan spelade vi får femte match för säsongen och efter fyra raka förluster tog vi äntligen säsongens första poäng.

Vi i Kilsmo ställde upp med ett kompakt 442 och man märkte redan efter 10 minuter att inställningen var helt annorlunda mot tidigare matcher. Bollar vanns högt upp i plan och backlinjen hade god kontroll på de längre bollar som slogs mot dom.

Ungefär 15 minuter in i matchen skapas det oreda i Åmmebergs straffområde, Alle och Martin pressar högt och Martin snor bollen av Åmmeberg sista gubbe som ramlar och inser att enda sättet att stoppa en målchans är att riva ner Martin. Domaren står dock helt tyst och årets solklaraste straff vinkas bort. Det dröjer dock inte länge innan det ska bli mål och det är ett bra fotbollsmål.

Alle tar emot en längre passning, vänder upp och hittar en löpande Beijer som i sin tur har dragit på sig båda mittbackarna och kan peta bollen i djupled till Martin som fri med målvakten inte har några större problem då målvakten väljer att kasta sig åt ena hållet ca en kvart innan avslutet.

6 minuter senare vinner Alle en frispark ut till vänster i höjd med straffområde efter återigen sugit in bollen och utmanat. Mackan drar den vackert i bortre kryss och hävdar i omklädningsrummet att det var ett inlägg som blev lite högt, men bollen satt så perfekt att det inte kan vara något annat en ett avslut.

Sista kvarten av första halvlek faller vi ifrån lite från vår spelidé och blir lite ängsliga. Åmmeberg får lite tryck skapar en del hörnor. På en hörna kommer reduceringen lite från ingenstans då det känns som vi har kontroll och rensa bollen 3-4 gånger men bollen kommer inte ur straffområdet och till slut kan petas in.

Andra halvlek hinner knappt börja innan det är Åmmebergs tur att bjuda på ett fint fotbollsmål, en bra djupledsboll över vår backlinje, en bra löpning samt avslut och matchen är kvitterad.

Resterande tid av matchen är det inte något skönspel av något av lagen utan ren kamp där båda lagen går för 3 poäng. Åmmeberg har mycket boll och får tryck av hörnor och långa inkast men är aldrig riktigt nära. Kilsmo är nog något närmre ett mål och det är Alle som är nära med en lobb långt utifrån och Martin som nickar i ribban men inget av lagen kan förvalta sina lägen och 2-2 och delad poäng.

Matchens skumkronor (utdelat av Martin och Fletch):
3st: Alexander Blomberg, ligger bakom båda målen och passar oerhört bra i ett 442 där han vann 95% av duellerna med mittbackar och kunde fördela boll vidare. Bästa insatsen i Kilsmo.

2st: Markus Englund, Löper oerhört mycket och fin med bollen. Dominerar mittfältet och toppar insatsen med ett mål.

1st: Otto Hietanen, ingen målvakt tillgänglig och då ställer den finska muren upp. Lugn, stabil och verbal.