Sista matchen i futsalserien och för motståndet stod obesegrade serieledaren Yxhult. Som att det in räckte med att vi skulle ta oss till Kumla en söndag kl 12, förmiddagen stod också för riktigt skitväder med snöslask.

Väl på plats så kommer vi tidigt överens om att idag är det stenhårt jobb som gäller om vi inte skall straffas ordentligt. Lite trist kanske att lägga så mycket energi på våra motståndare men det gäller samtidigt att veta sina begränsningar. Vi inleder således matchen med att verkligen se till att inte släppa till något bakåt. Vi backar ner och ser till att aldrig släppa vår gubbe. Detta gör vi strålande och släpper inte till mer än halvchanser och när detta väl sker så är Hilmer i kassen omutlig. Framåt skapar vi inte supermycket men ibland blixtrar vi till och gör det riktigt bra. Tillslut så kommer även ledningsmålet. Det hela startar långt ner på egen planhalva när Frallan stressas nära eget mål och passar till Assim. Även han pressas högt, men han behåller lugnet och hittar tillbaka till Frallan som dragit iväg längst kanten. Nu gå bollen som på ett snöre och Frallan hittar in till Otto framför mål som inte gör några misstag. Halvleken fortsätter och Yxhult har mycket boll men skapar egentligen inte några superfarliga lägen. Hilmersson stänger igen och framåt så är Isaksson närmast att utöka ledningen.

Vi går till halvtid med en 0-1 ledning efter den bästa första halvleken för säsongen, riktigt kul att se och det märkas att vi växer av insikten att vi gjort detta. Det är mycket jävlaranamma. Planen för andra halvlek är glasklar, fortsätt som i första.

Andra halvlek inleds och det känns som vi har kontroll på läget. Sen så får Yxhult hörna och på efterföljande skottet så letar sig bollen in bakom Hilmer i målet. Det krävs dock en Kilsmospelare för att överlista honom. Oturlig så tar bollen på Frallan och ställer Hilmer. Oavgjort och Yxhult fortsätter trycka på. Vi står dock upp bra och lägen kommer alltid. Så med 2 min kvar så sliter sig Dennis loss på kanten. Han får iväg ett avslut som Yxhult målvakten inte riktigt kan hålla och bollen studsar sakta in framför mål. Det känns verkligen som att det går i slowmotion, Yxhultspelarna ser farligheten men hinner inte dit förens Assim snappat upp returen och dundrat in vad som senare skulle visa sig vara segermålet.

I slutminuterna så tar Yxhult ut målvakten och pressar ner oss långt, vi visar dock att vi inte tänker släppa detta och krigar oss igenom sista. Rikigt jäkla gött att avluta serien med en vinst!

Denna match skumkronor:
3 skumkronor, går till Hilmersson, står i vägen för allt från våra motståndare, ger en otrolig trygghet till försvaret.
2 skumkronor, går till Filip, avig och rivig och gjorde ett grymt jobb som uppspelningspunkt.
1 skumkrona, går till Isaksson, sliter och sliter och låter inte ens en huvudsmäll stoppa honom. Var även riktigt farlig framåt och inte långt ifrån målskytt.