Som följd av tidsbrist och annat att göra så har uppdateringarna varit sporadiska den senaste tiden. Därmed blir detta ett dubbelt matchreferat avseende förra veckans match mot ÖSK Söder samt gårdagen mot Kumla BK.

Vi börjar med matchen mot Söder. Vi får en smakstart när comebackande Ahonen redan efter 2 minuter kommer runt på sin kan och kan tåpaja in 0–1 i bortre burgaveln. Kanonstart och känslan är bra, vi faller hem och gör det svårt för Söder att hitta in bakom oss. Men Söder är duktiga och har en bra rörelse och i den 17:e minuten kan deras anfallare driva inåt och avlossa ett skott i vi straffområdeslinjen, ett bra skott som tyvärr inte ens Hilmer kan nå. 1–1 och det känns verkligen som vi får kämpa för våra mål medan vi nästa ger bort mål bakåt genom att inte vara tillräckligt aggressiva. Vi replikerar dock snabbt när Viktor med en fin boll friställer Ahonen som kan göra sitt andra mål. Men återigen så jobbar vi inte färdigt situationen och i den 27:e minuten när vi tror att situationen är över så slår Söder in bollen mot en fristående spelare på bortre stolpen, 2–2 och tungt.

I halvtid pratar vi om att fortsätta ligga lågt och hjälpa varandra, men ganska snart visar det sig att vi inte riktigt orkar hela vägen och stället kan Söder göra både 3–2 och 4–2 i den 54:e resp. 56:e minuten. Vi reducerar dock i den 59:e genom alltid farliga Sup. Men närmare än så kommer vi inte och istället kan Söder fastställa slutresultatet i den 85:e till 5–3. Tung förlust men flera bra saker att ta med oss.

Så till gårdagens match mot Kumla BK. Redan från början var känslan att idag är det bara 3 pinnar som räknas. Vi kliver in och tar tag i taktpinnen direkt och tillåter inte Kumla att etablera något spel. Alla hjälps åt och snackar med varandra. Vi skapar en del halvchanser och närmast är Frallan när han snappar upp en felpassning i försvaret. Han chippar bollen snyggt över målvakten men tyvärr tar bollen i ribban och Kumla kan rensa. Men så i den 37: minuten kan Oskar driva in från vänsterkanten och avlossa ett skott med fel fot. En boll som drar sig in i bortre burgaveln och otagbart för målvakten, riktigt skön och välförtjänt. Resultatet står sig halvleken ut men vi känner nog alla att bara vi fortsätter på samma sätt som kommer det att komma mera.

Andra halvlek hinner knappt börja innan Sup i den 49:e kan snurra upp sin gubbe och hitta en helt fristående Frallan framför mål. Frallan gör inga misstag och trycker in 2–0. Där känns det ännu mera tryggt och vi kan börja spela lite mera avslappnat. I den 60:e utökar Oskar ledningen efter en patenterad monsterutspark av Hilmer som går över Kumlalaget och hela faderullan. Oskar blir helt fri och kan till och med stanna av lite ensam med målvakten säkert rulla in 3–0. Därefter är det Sups tur att få måla, 4–0. Slutligen avrundar Edvard målskyttet med 5–0 efter att Kumlaförsvaret missbedömt en inspark, fri från halva halva gör han inga misstag. Riktigt gött med en seger och 3 superviktiga poäng.

Nästa vecka blir en tuff vecka. Vi inleder med en tuff bortamatch mot obesegrade Mariebergs IK på måndagen (kl. 18:15 på Mariebergs IP) för att sedan gästas av likaså obesegrade IFK Hallsberg på söndagen (kl. 16:00 på Kilsmovallen)