Alla kanske inte har noterat det, varpå skickar ut en liten påminnelse. Inte nu till helgen men helgen därpå så drar så äntligen fotbollssäsongen igång med Myresjöhus cup.

Cupen genomförs först i gruppspelsform för Div. 5-7 –lagen. De 2 bästa lagen i Gruppspelet grupp 1-7 går vidare till Cupspelet då cupen genomförs enligt utslagningsmetoden. Lagen från div. 1-4 går in i 4:e omg. och Örebro SK går in i Åttondelsfinalen. Se för övrigt speldagar i slutet av föreskrifterna. I gruppspelsmatcherna gäller att alla lag har minst 1 hemmamatch. I cupmatcherna skall det lag som tillhör den lägre serien i 2019 års seriesystem ha hemmamatch t.o.m. semifinalen om TK ej beslutar annat.

Vi har i år lottats i samma grupp som Pålsboda GoIF (div 7), SMÅ IF (div 5) och Stene IF (div 6). Vi inleder hemma mot Pålsboda söndagen den 17:e mars. Matchen kommer att spelas på Ekängs IP konstgräs med matchstart 12:15. Övriga matchtider är ännu ej helt spikade men kommer att inträffa efterkommande helger.

För att jämna ut oddsen i turneringen så har man i likhet med tidigare år ett handikappsystem. I hela turneringen, både gruppspel och cupspel genomförs med handikapp enligt följande: – Lagens serietillhörighet i 2019 års seriesystem är avgörande. – Vid match där ena laget tillhör en lägre serie erhåller det laget en straffspark för varje division. Exempel: Div. 5 – 3 = 2 straffsparkar Div. 4 – Allsvenskan = 5 straffsparkar. Dock räknas maximalt tre inslagna straffar.

Det återstår således två träningar innan cupen och hoppas så många som möjligt tar sig ner och gör det svårt för tränar Timmy att ta ut laget. Vi hoppas även att några supportrar tar sig till Ekängs IP den 17:e och hejar fram oss till årets första seger!

NU KÖR VI!!!