Under torsdagskvällen åkte vi i Kilsmo till Best Arena för möte med seriesuveränen Lekeberg. Efter 4 matcher hade Lekeberg full pott 12p och en målskillnad på 16-2. Med dom siffrorna i bakhuvudet visste man att det skulle bli en tuff bortamatch.

Med löfte om att leda laget åtminstone året ut var det en lugn Fletcher som anlände till matchen. En gameplan han trodde på var satt och det han hade förhoppningar om en bra genomförd match och möjlighet att sno med sig poäng mot serieledaren.

Men istället för ett påkopplat Kilsmo som följde matchplanen var det ett förvirrat gäng som gick ut på planen för att spela matchen. Första två minuterna såg det helt okej, Kilsmo låg rätt i försvaret och man testade på sig några kontringar. Men från minut 2 till minut 20 så kommer dom sämsta 18 minuterna för denna säsong, räknefel i försvaret och slarviga passningar i offensiven gjorde att Lekeberg inte bara kunde göra två mål utan dom kunde även styra hela matchen och göra lite vad dom ville. Kilsmoförsvaret såg lite ut som ett gäng 4åringar som fått gått in i en godisbutik under eget ansvar, förvirrat och med massa dåliga beslut.

Offensiven såg ut som paradise hotel, noll tankeverksamhet och alla ville hellre göra något för en själv istället för gruppen.

Som ni förstår var detta en total katastrof och det att det bara stod 2-0 i halvtid till Lekeberg får vi tacka Bugge i mål och viss oskärpa från Lekeberg.

Halvtidssnacket gick mest ut på höga ljud från olika munnar och det är en spänd stämning i Kilsmo. Man bestämmer sig för att öka kravbilden på varandra samt ge detta ett ordentligt försök. Halvleken är ca 30 sekunder gammal när Isacsson vinner en frispark ca 15 meter från mål på vänstersidan. Frallan kliver fram och bombar bollen mot bortre kryss, tyvärr är den några cm för högt slagen och bollen tar klockrent i kryssribban. Ny energi i Kilsmo efter ha varit nära ett mål och det börjar hända grejor, man vinner dueller och har bättre fart under benen. Men istället för reducering kommer 3-0 när gamla synder kommer in och Lekeberg får göra ett väldigt enkelt mål.

Kilsmo får äntligen spräcka nollan när Dennis och Frallan gör ett positionsbyte, Frallan som pivot och Dennis som target. Frallan chippar fram bollen till Dennis som knackar tillbaka bollen till en framrusande Frallan. Lekeberg måste ha blivit förvånade när Kilsmo plötsligt anfaller med fart och positionsbyten för 3 försvarare går på Frallans skottfint som gör att Dennis blir helt fri med öppet mål, Frallan skickar bollen till Dennis som med öppet mål kan slå in reduceringen.

Äntligen kontakt och Kilsmo gör ett försök med försvaret har några dåliga minuter 4-1 och 5-1 kommer i 29e och 35e minuten.

Matchen känns körd och Kilsmo spelar mest för hedern och inte låta sifforna rinna iväg.

I 37e minuten kommer 5-2 och det är ett sällsynt mål då alla 4 utespelare rör bollen innan den ligger i mål. En hörna som Frallan petar till Dennis som skickar bollen mot bortre till Wael som istället för att skjuta slår en sidledspassning till Isacsson som petar in bollen i öppet mål.

Minut 38 får Kilsmo ytligare kontakt efter Waels 5-3 mål. En långboll skickas upp mot Frallan som med en bra mottagning vänder bort sina 2 försvarare och kan peta fram bollen till en fristående Wael som 1 mot 1 med målvakten är iskall och effektiv.

Minut 39 är Kilsmo är nära ett 5-4 mål efter Frallan tunnlat sin försvarare och går på skott mot bortre men ett Lekebergben kommer i vägen i precis sista sekund.

6-3 kommer i matchens sista spark och när domaren blåser av är det besvikna Kilsmospelare som går av planen.

Skumkronor:
3st, Martin ”Frallan” Ingvarsson. Ligger bakom det mesta offensivt och tar defensivt ansvar. Inblandad i alla mål och gör två assist.
2st, Dennis Sandhu. Fortsätter att göra bra matcher, bäst defensivt och får även peta in en boll.
1st, Wael El Hedhili. Får mycket stryk och borde ha mer frisparkar. Sliter och springer hela tiden, får även utdelning med 1 mål och 1 assist idag.