En fantastisk lördag på Kilsmovallen… Det var ett stiligt Kilsmo som kom till match med nytt fint matchställ. Stämningen i omklädningsrummet var på topp och känslan var att det här kan bli riktigt bra.

Vi inleder matchen piggt och tar tag i taktpinnen. Mittfältet vinner mycket boll och fördelar den fint ut på kanterna där Petter och Ahonen tar sig förbi gång på gång. Vi kommer till lägen och känslan är att snart sitter den. Bakåt känns det tryggt och SMÅ skapar inte speciellt mycket på egen hand. Det är först efter att vi bjuder dem på ett läge som det blir riktigt farligt. Som tur var har vi en fantastisk målvakt i Hilmersson som kommer ut och gör sig stor och kastar upp vänsterarmen och tippar bollen till hörna.

Vi vet att SMÅ är starka på fasta och på just en hörna i den 14:e matchminuten så kommer som vanligt kallduschen. En lång hörna som letar sig förbi alla utom en SMÅ-spelare som nickar tillbaka bollen in framför mål. Deras anfallare behöver bara trycka in bollen med kroppen och 0–1 är ett faktum. En intränad variant som vi därmed hade lärt oss och sedan kunde hantera.

Men precis som tidigare nämnt så är känsla trots mål i baken fortsatt bra och vi fortsätter att trumma på. Redan tre minuter efter SMÅs ledningsmål så snurrar Ahonen återigen upp sin ytterback och serverar Filip i straffområdet och inte gör några misstag. Matchen hinner knappt dra igång fören Petter ”Son” Bodin, presenterar sig. Petter sprintar ifrån sin försvarare två gånger inom loppet av 3 minuter och helt plötsligt har vi ledningen med 3–1. Nu är känslan riktigt bra och även om det inte blir flera mål innan halvtid så känns det inte som att detta är något annat än vår match.

Andra halvlek tar vid där första slutade och vi fortsätter spela vårt spel. I den 55:e minuten så smäller det igen och återigen är det Petter som är framme och trycker in 4–1, fint framspelad av Ahonen. Efter målet gör SMÅ ett sista försök att komma tillbaka in i matchen och flyttar fram mycket folk. Vi försöker hålla uppe spelet och dem skapar några halvchanser och får ett mål bortdömt efter knuff. Timmy byter in lite pigga ben och det vi lyckas hålla upp laget och gör det svårt för SMÅ att skapa några lägen.

I den 75:e minuten så kommer spiken i kistan efter att Oskar snappat upp en rensning, drivit in i banan och hänger upp den snyggt i målvaktens högrahörn. Därefter känns det som att luften gick ur SMÅ och vi har bud på ytterligare mål men trötta ben göra att skärpan inte är den bästa.

När domaren blåser av är det inte mycket annat att göra än att lyfta på hatten till alla inblandade för en riktigt stark insatts. Extra kul med mycket publik och att äntligen få visa vår hemmapublik att vi kan spela fin fotboll.

Nästa match är borta mot Laxå på torsdagen den 2: a maj. Laxå som inte har haft någon rolig start på säsongen och parkerar på jumboplatsen med 0 poäng och sämre målskillnad än bottenkollegan Axberg.