Det var upplagt för fest, dock bjöd vi aldrig upp till dans. Under lördagen gästades vi utav ÖSK Söder i vad som på förhand såg ut att kunna bli en rolig match.

Vi inleder försiktigt och försöker hitta våra positioner med många på nya platser. Detta gör att vi faller ner lite väl långt och tillåter Söder att ha mycket boll. Dem får gång på gång slå in bollen bakom vårt försvar men oskärpa från deras håll och stabilt försvarsspel från vår gör att det aldrig riktigt blir farligt.

Trotts vårt extremt defensiva spel så är det ändå vi som skapar dem farligaste lägena. Filip får ett kanonläge när han löper perfekt och är först på ett hårt lågt inlägg. Tyvärr lyckas han bara pricka södermålvakten. Just dem låga inläggen mellan försvar och målvakt är något som skapar flerfarligheter och vi är ett par stycken som är nära. Halvleken avslutas med att Frallan, efter ett långt inlägg och tillbakanick från Ahonen. Trixar till tre på borttrestolpen men får inte riktigt till avslutet.

I halvlek så pratar vi om att vi måste kliva upp med laget och sätta högre press för att förhindra att Söder skall få prickskjuta in djupledsbollar från vår planhalva. Detta ger effekt och vi får lite mera kontroll. Det är en lite smågrinig match med flera kort och mycket gnäll, varpå spelet blir lite sönderryckt.

I mitten utav andra så får vi hörna en fin leverans på bortre och undertecknad som når högst. Dock räcker det inte med att vara högst utan man måste även pricka mål, något som inte inträffar. Ett riktigt bra läge som skall vara mål. Ju längre matchen lider så börjar vi falla ner igen och tillåter söder passa runt på vår planhalva. Efter en lång passningssituation så kommer bollen ut till Söders vänsterback som får en drömträff och bollen letar sig in i krysset.

Vi försöker lyfta spelet och skapar några fastasituationer och trotts mycket kalabalik framför kassen så får vi inte in bollen. Även om vi inte spelar bra så skapar vi ändå tillräckligt med lägen för att åtminstone få ett kryss. Men men, det är bara att bryta ihop och komma igen. På torsdag så väntar Lillkyrka på Kärsta IP och redan idag måndag så spelar b-laget mot Adolfsbergs IK 3 på Lugnets IP.

Detaljer

Tid League Säsong
15:00 Division 5 2019

Resultat

LagMålUtfall
Kilsmo IK0Förlust
Örebro SK Söder0Vinst

Kilsmo IK

Gustaf ”Fletcher” Jonsson Försvarare
Daniel ”Nykan” Nykvist Mittfältare
Admir Hamzic Försvarare
Gustav Isacson Försvarare
Peter ”Hilmer” Hilmersson Målvakt
Martin ”Frallan” Ingvarsson Anfallare
Martin ”Burgos” Henriksson Målvakt
Filip Hammarbäck Mittfältare
Henrik Andersson Mittfältare
Andreas Ahonen Anfallare
Dennis Sandhu Försvarare
Fredrik Reinholdsson Försvarare
Filip Fagerman Försvarare
Tony Eriksson Ledare
Per Nederman Anfallare
Markus Englund Mittfältare
Gabriel Elmgreen Mittfältare
6 3

Personal: Gustav Isacson
Lagledare: Tony Eriksson
Ordförande fotbollssektion: Torbjörn Jonsson

Örebro SK Söder