Idag är det den 25:e september, 1 dag innan näst sista seriematchen i division 5 Örebro Län. Slutet är nära på en säsong som varit långt ifrån några tidigare. Detta har satt sina spår på många sätt.

Säsongen inleddes i likhet med många tidigare säsonger, gruppspel i Myresjöhus Cup. Resultaten var ok, vi vann två och torskade en mot Marieberg. Ett Marieberg som imponerat undersäsongen och satsat under flera år, äntligen har dom blivit tillräckligt rutinerade att ta steget upp, något som känn väldigt klart då dom gått igenom serien utan att tappa poäng. Lite kul dock att dom möter Hallsberg i sista matchen. Hallsberg som även dom ännu inte tappat poäng.

Nu har vi spelat 9 av 11 och vi befinner oss precis ovanför nedflyttningsstrecket. Detta efter 6 förluster, 1 oavgjord och två vinster. Därmed inget man skryter över. Till vårt försvar har vi mött alla topplag och har många uddamålsförluster. Säkerligen något som skulle kunna ha undvikits med lite mera träning. Men vi är en ålderstigen trupp med våra bästa år bakom oss. Vi har inte riktigt lyckats med att få till den föryngring vi hade hoppats på när vi slog ihop Kilsmo IK med Real Örebro. Men precis som med mycket annat har vi fått inse att det är svårt att få igång något på landsbygden, oavsett vilka ambitioner man har. Vi ser det lite som ett misslyckade att vi inte lyckats få med oss Kilsmoborna som vi hade hoppats. Kanske har vi tänkt fel eller inte varit tillräckligt inkluderande men jag hoppas att Kilsmo ändå uppskattat att ha ett fotbollslag igen och att vi spridit den glädje vi har inom gruppen till i alla fall några.

I morgon är det så dags för årets näst sista match. För motståndet väntar Grythyttans IF. Ett Grythyttan som har haft en riktigt tung säsong och med 9 av 9 förluster och -40 i målskillnad så är det lätt att tro att detta blir en enkel match. Dock vill jag höja ett varningens finger. Det finns inga lätta matcher utan vi måste alltid göra jobbet. Grythyttan slåss för sin heder och att inte gå igenom serien utan poäng. Vi måste således precis som vanligt, samla oss och göra det som ett lag. Det kommer inte funka att springa själv och tro att man är någon superstar. Det kommer krävas blod, svett och tårar även denna gång.

Inför näst sista omgången är förutsättningarna följande: IFK Hallsberg och Mariebergs IK leder på 27p och är därmed klara för direktuppflyttning. Bakom dom på kvalplats ligger FK Örebro på 19p, ÖSK söder 16p. FK Örebro har Lillkyrka (B) och Grythyttan (H) kvar varpå dom känns som klar 3: a bara dom håller ihop det. Bakom kommer ett gäng som egentligen inte har något kvar att spela om, IFK Lindesberg 14p, HOIF 13p och Sköllersta 12p. Därefter kommer Lekeberg på 10p, även om det ska mycket till så kan dom bli inblandade i kvalplatsen nedåt. Efter dom kommer vi på 7p men med +10 mål än Kumla BK på samma poäng på negativt kval. Slutligen har vi Lillkyrka 4p och Grythyttan 0p på flyttningsplatserna. Vinner vi i morgon går vi upp på 10 poäng. Samtidigt möter Kumla Hallsberg borta och Lillkyrka FK Örebro hemma. Två matcher som jag tyvärr för deras skull kommer sluta med förlust. Skulle så bli fallet har vi undvikit direkt nedflyttning då avståndet till Lillkyrka skulle bli för stort. Inför sista skulle det då kunna stå mellan oss, Lekeberg och Kumla i sista omgången för vilka som hamnar på kvalplats. Lekeberg skulle undvika detta om dom tar poäng i morgon mot Linde. I sista omgången så möter vi Lekeberg och Kumla möter Sköllersta.

Med detta sagt så är det fortsatt mycket som står på spel inför dom sista omgångarna. Ska även tilläggas att det i år ser ut som att kvalet kommer att ha betydelse, då inget lag från Örebrofotbollen ligger direkt illa till för nedflyttning från division 3.