En lördag 13:45, finns ingen bättre tid för derbymatch tyckte alla utom domarna. När man hör om uppskjutna matchstarter för derbyn så tänker man direkt på bengaler eller att publiken inte hunnit bli insläppt pga covidpasskontroll. Men i detta fall gick matchstart från 13:45 till 14:10 tack vare domarna som inte hittade till Odensbackan och hallen där.

Uppladdningen blir inte optimal men uppladdningen hade varit långt ifrån optimal för Kilsmo inför detta derby. En decimerad trupp på endast 6st spelare åkte till Odensbacken för detta derby, skador och familjeaktiviteter hamna i mellan. Ingen av våra målvakter kunde vara på plats, valet föll på Dennis som burväktare. Med Dennis i mål och endast 1 avbytare visste vi att vi skulle få jobba stenhård för poäng. Uppladdningen blev även störd av att Fletcher inte skulle vara med på bänken idag, har han fått sparken undrar ni? Nej han har överlevt alla påtryckningar utifrån men efter hans intervju förra veckan kände ledningen att man gjorde bäst i att kyla av honom från matchsituationer. Försvarsspelet som har varit en akilleshäl i tidigare matcher blev då beslutet att ta in han som kallas Futsalens Mourinho, Martin ”Frallan” Ingvarsson. Ett taktiskt geni som kan sätta ett strukturerat försvarsspel i sömnen och som nu skulle rädda det lilla bräckliga som Fletcher har kallat försvarsspel.

Otto kommenterar förändringen såhär: ”Blir spännande med en ny röst under matchen, vi har bara fått instruktioner om hur vi ska spela och vi känns redan trygga med taktiken. Intressant att det går helt tvärtemot Fletchers försvarsspel.” Martins taktik är glasklar, sätt försvarsspelet med en låg man-man box och när det finns ett oväntat läge så går vi in i fullpress. Offensiven behöver vi förlita oss på individuell skicklighet och som alltid en gnutta tur. Matchens första 10 minuter ser Kilsmo oerhört trygga ut och taktiken faller väl ut, Kilsmo spelar en trygg box som HOIF har svårt att tränga igenom och vid 3-4 tillfällen vinner Kilsmo bollen högt när den höga pressen kommer och är nära att sätta lednings bollen. I matchminut 10 har vi den gnutta tur vi behöver i offensiven. Otto och Frallan jobbar fram en hörna ur en situation som HOIF borde kunnat rensat undan. Otto slår hörnan till Frallan som skjuter direkt mot bortre för styrningar, när Philip inte får träff på bollen tar den istället på ett HOIFknä och 0-1 är ett faktum.

Andra halvan av första halvlek blir det tryck mot Kilsmos mål, trötthet speglar in men tack vare ett strukturerat försvarsspel lyckas Kilsmo hålla HOIF på utsidan och man kommer även iväg i några kontringar som är farliga. Under en kontring blir Kilsmo något överoptimistiska och går bort sig i pressen med två gubbar, HOIF kontrar på kontringen och 1-1 görs ganska enkelt. Dennis i mål bröstar upp sig efter ett insläppt och står för 3-4 riktigt bra räddningar.

Andra halvlek är bara 5 minuter gammal när Kilsmo tappar boll i ett kritiskt läge och HOIF får en 3 mot 1, ett avslut långt utifrån smiter in i Dennis högra hörn efter vår ovana målvakt stod och sov lite. Underläge 2-1 och tröttkörda spelare känns det som en tuff uppförsbacke och redan förbrukat den gnutta tur vi skulle ha offensiva spelet. Men vi hade en sak kvar i verktygslådan som vi inte förbrukat än, den individuella skickligheten. Inspark i högra hörnet i höjd med eget straffområde chippar Frallan bollen över hela plan till en djupledslöpande Nykan. Nykan suger ner bollen på bröstet och står vid vänstra ”hörnflaggan” Kapten Nykan är lugnet själv med bollen och inväntar Frallan som har tagit en löpning straffområde – straffområde. Nykan skickar in bollen till Frallan som i sin tur skickar boll, försvarare och målvakt i mål. 2-2 med 5 minuter kvar och HOIF startar en forcering för att vinna matchen men Kilsmo är trygga i sin box och tiden rinner iväg.

Matchen slutar oavgjort och det får anses vara rättvist, HOIF har mest boll och Dennis får göra några svettiga räddningar samtidigt som vi i Kilsmo var riktigt vassa på omställningar och med lite piggare ben hade vi säkert kunnat peta in någon boll till. Nykans kommentar efter match: ”Alltid tråkigt när man inte vinner matcher men med dagens läge så är jag nöjd med ett oavgjort resultat. Men jag måste även nämna hur skönt det var att känna sig trygg i försvarsspelet, inget illa mot Fletcher men man kände direkt att Martin vet vad han pratar om och att Fletcher kanske skulle må bra av att gå bredvid honom ett tag för att se och lära”