Seriepremiären genomförd, den inledde trevande men ju längre matchen led så hittade vi ett fint spel. När vi sedan får in kvitteringen är det som att det låser sig. Istället för att fortsätta på inslagen väg så hamnar vi längre och längre ner i banan och som ett brev på posten så kommer ett sent ledningsmål för Hidingsta IK i den 87:e minuten.

Men vi tar det från början… Det var ett taggat Kilsmo som samlades för gemensam utfärd till Kilsmo. Stämningen var god och känslan vara att nu lossnar det. För fotbolls finns det gott om i den här truppen, dock behöver vi hitta samspelet, våra roller och slutligen positioner på planen. Inledande matcher har visat att vi lätt faller ur och yrar runt på planen utan att spela som ett lag.

Väl på plats så möts vi av det ena efter det andra glada ansiktet. Personer som längtat efter match och som är där för att bidra på sitt sätt med allt från uppställning av bord, pumpande av bollar, kokande av kaffe och andra ack så viktiga uppgifter. Om det är något positivt man ändå ska ta med sig från denna hemma premiär så är det alla eldsjälar i klubben som ställer upp och skapar en härlig stämning vid match och andra tillställningar. Ni är guld värda!

Så till matchen. Vi inleder som sagt trevande och försöker mest hitta våra positioner. I anfallsväg är det främst våra tre offensiva spelare som försöker göra något. Ofta blir dem dock ganska ensamma och då blir det svårt. I mitten på halvleken tar dock Edvard en fin djupledslöpning från mittfältet och kommer fri, tyvärr får han inte riktigt till avslutet och bollen passerar Hidingsta målvaktens högra stolpe.

Ju längre matchen lider så kommer vi dock fram med laget och spelar stundtals ganska bra fotboll. Vi skapar inga jättelägen men det är inte mycket som saknas för att detta skall till. Men som många gånger förut så kommer så kallduschen. En långboll på vår vänsterkant letar sig över försvaret. Vi går ut alldeles för många. Detta gör att ingen egentligen går in och bara tar bollen utan alla tvekar och deras anfallare får istället slå in ett väldigt fint inlägg till en helt ensam lagkamrat som från nära håll bara kan stöta in bollen bakom en chanslös Bugge. Riktigt surt att åka på ett mål precis innan halvtid.

Andra halvlek drar igång och nu är vi igång och håller bra i bollen och har tålamod i vårt spel. Vi skapar lite lägen men inget direkt superfarligt. Men så i den 65:e minuten efter en lång spelsekvens så kommer ett inlägg från vänsterkanten och Filip som smugit sig in i boxen kan helt ohotad knoppa in bollen. Riktigt skönt och känslan var att nu fortsätter vi bara så kommer 2:an.

Dock håller det bara i sig en stund och sedan faller vi tillbaka in i gamla mönster och faller ur våra positioner och kommer för djupt ner och blir långa mellan lagdelarna. Sista 20 minuterna präglas av Hawaii-fotboll med böljande anfall fram och tillbaka. Så slutligen i den 87:e minuten med hela försvaret och mittfältet samlat så får en Hidingsta ända vandra in i straffområdet och nästan ohotad lägga in lednings och vad som skulle visa sig vara segermålet. Fruktansvärt slut på en ändå stundtals bra match från vår sida. Oavgjort hade nog varit det mest rättvisa resultatet men fotboll är sällan rättvist. Slutligen så vill jag även plussa lite för Hidingsta som gjorde en stabil insatts och säkerligen kommer ställa till det för fler än oss.

Nästa match är den uppskjutna cupmatchen mot Pålsboda. Matchen kommer spelas på Kilsmovallen under långfredagen (19:e april) kl. 11:00.